Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de kaçak maske operasyonu

İzmir'in Menderes ilçesinde kaçak maske imalatı yapan bir firmaya yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda binlerce kaçak ürün ele geçirildi.

Koronavirüs pandemisi sırasında en çok talep gören ürünlerden olan maske ve siperliklerin kaçak üretimine göz açtırılmıyor.

İzmir’in Menderes ilçesinde kaçak maske imalatı yapılan bir işletmeye baskın düzenlendi. Kaçak olarak üretilen 5 bin adet koruyucu siperlikli maske ile bin adet cerrahi maske ele geçirildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Menderes İlçe Jandarma bağlı ekipler, Kısık Sanayi Sitesinde bulunan bir işletmede kaçak maske imalatı yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Jandarma ekiplerinin ruhsatsız olduğu belirlenen iş yerine baskın yaptı. Baskında, kaçak olarak üretilen 5 bin adet koruyucu siperlikli maske, bin 500 adet cerrahi maske, maske yapımında kullanılan 3 top kumaş ile bin adet maske demiri ele geçirildi.

KAÇAK İMALAT KAÇAK İŞÇİ

İşletmede kaçak olarak çalıştırılan Suriye, Filistin ve Ürdün uyruklu 7 yabancı şahıs, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Göz altına alınan kaçak göçmenler İzmir İl Göç İdaresine teslim edildi.

Yetkililer, insan sağlığını hiçe sayan bu işletmelere yönelik operasyonların devam edeceğini bildirdi.