Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de İnciraltı açıklarında sahil güvenlik botuyla tekne çarpıştı: 5 yaralı var!

İzmir’in Balçova ilçesinde sabah saatlerinde İnciraltı açıklarında sahil güvenlik botuyla tekne çarpıştı. Meydana gelen olay sonucunda tekne battı. Teknede bulunan 5 kişi denize düştü. Sudan çıkarılan 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı konuya ilgili açıklama yaptı.

Edinilen bilgiye göre, olay, bu sabah 08.00 sıralarında İnciraltı açıklarında meydana geldi. Sahil Güvenlik ekipleri, kaçak olarak avlanan balıkçılara müdahale etmek amacıyla balıkçı teknelerine yanaştı. Sahil Güvenlik botu, 5 metrelik ahşap bir tekneye çarptı.

5 KİŞİ DENİZE DÜŞTÜ

Su alan tekne alabora olurken, tekne içerisinde bulunan 5 kişi denize düştü. Sahil Güvenlik ekipleri de denize halat atarak suya düşen yaralıları kurtarmaya çalıştı.Balıkçılarla ekipler arasında arbede yaşandıSu alan teknede bulunan 5 kişi, yaralı olarak karaya çıkartılırken, yaralılar sağlık ekipleri tarafından ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Sahil Güvenlik’ten açıklama geldi

Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığı, yaşanan olayla ilgili resmi internet sitesinde açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, “28 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00 sularında İzmir İli Üçkuyular önlerinde icra edilen kontrol ve denetim görevleri esnasında yasak sahada avlanan ve bölgedeki gemi trafiğini tehlikeye düşüren çok sayıda tekne olduğu tespit edilmiş ve bahse konu teknelerin teşhis edilerek gerekli cezai işlemlerin uygulanması maksadıyla bahse konu kalabalık tekne grubuna Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan yaklaşma manevraları esnasında bölgede bulunan bir tekne ile Sahil Güvenlik Botu arasında hafif çatma yaşanmıştır. Yaşanan çatmanın etkisiyle Sahil Güvenlik Botuna nazaran çok küçük boyutta (yaklaşık 5 mt) olan tekne su alarak batmış, teknede bulunan 5 şahıs kurtarılarak Üçkuyular feribot iskelesinde 112 Acil Sağlık Ambulansı personeline teslim edilmesi sağlanmıştır. Yaşanan çatma neticesinde herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır” ifadelerine yer verildi.