Genel

İzmir’de ikamet edenler dikkat! 125 milyon TL destek verilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi kış destekleri dahilinde, sobadan yakacağı, gıdadan giysiye kadar 125 milyon TL’lik sosyal yardım yapacağını bildirdi.

İzmirlilere 125 milyon TL destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışıyla yardımlarına devam ediyor. Bu yılı ve gelecek yılı kapsayan kış ayları boyunca nakit desteği, gıda kolisi, sıcak yemek, giysi, çocuk bezi, mama, ev eşyası, soba, battaniye, yakacak, eğitim ve kırtasiye malzemesi olmak üzere toplamda 125 milyon TL’lik sosyal yardım yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuyla ilgili “Bizler üstümüze düşeni yapıyoruz. Salgınla beraber derinleşen ekonomik krize, yoksulluğa ev işsizliğe karşı ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızı tek başına bırakmıyoruz. Bununla beraber İzmir’in refahını arttırarak bütün şehre adil bir şekilde bölüştürmek maksadıyla canla başla çalışıyoruz. İzmir’de bütün vatandaşlarımızın ekmeğini büyütmek ve bu sıkıntılı zamanlardan hep birlikte çıkmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Vatandaşların birçok ihtiyacı karşılanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca 25 milyon TL nakit desteği, 30 milyon TL’lik gıda, öğrencilere 20 milyon liralık eğitim ve kırtasiye malzemesi, 20 milyon liralık bez, mama, bot, mont, giysi ve ev eşyası desteği sağlanacak. Ayrılan 30 milyon liralık kaynakla en az 1 milyon 340 bin kişilik sıcak yemek üretilip yurttaşlara ulaştırılacak. Kış boyunca yakacak, soba ve battaniye desteğini sürdürecek büyükşehir, ilk etapta bin hanenin soba, beş bin hanenin ise yakacak ihtiyacını karşılayacak.