Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de HDP binasına yapılan saldırıyla ilgili başsavcılıktan flaş açıklama!

İzmir’de O.G. isimli şahsın HDP İl Başkanlığı’na yaptığı silahlı saldırının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan saldırıyla ilgili açıklama geldi.

İzmir’in Konak ilçesi Çankaya semtinde HDP İzmir İl Başkanlığının bulunduğu binaya saat 11.05 sıralarında O.G. isimli şahıs elinde silahla binaya girerek parti çalışanı olduğu öğrenilen Deniz Poyraz’ı öldürdü. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

Meydana gelen olayla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Açıklamada şu sözlere yer verildi:”17/06/2021 tarihinde Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İzmir İl Binasına silahlı bir kişi girerek parti binasındaki bir çalışanı silahla vurarak öldürdüğü bilgisinin alınması üzerine derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda iki Cumhuriyet Savcımızın ve bir Başsavcı Vekilimizin kolluğa verdiği talimatlar doğrultusunda soruşturmanın hızlı ve etkin bir şekilde yapılması sağlanmıştır. Olay şüphelisi O.G. suçta kullanılan suç eşyası silahla beraber olay yerinde yakalanmıştır. Maktule D.P.’nin ölü muayene ve otopsi işlemlerinin yapılması talimatları verilmiş ve olay mahallindeki delillerin toplanması amacıyla olay mahalli güvenlikaltına alınmıştır. Olay tüm yönleriyle araştırılmakta olup soruşturma titizlikle ve etkin bir şekilde devam ettirilmektedir.”