Gündem

İzmir’de hava nasıl olacak? Meteoroloroji’den 15 Temmuz hava durumu açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz hava durumu verileri paylaşıldı. Alınan verilere göre, Ege Bölgesi genelinin az bulutlu ve açık geçmesi beklenirken, bazı bölgelere sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki, İzmir'de hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış var? İşte 15 Temmuz hava durumu tahminleri!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi geneli az bulutlu ve açık, kuzey kesimleri yer yer parçalı ve az bulutlu geçecek. Öte yandan bazı iller için sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları 1 ila 3 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgar kuzey yönlerden orta kuvvette, kuzey ve kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli(30-50 km/sa)esecek.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Kars, Ardahan, Sakarya ve Bursa’nın Yenişehir ilçesinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İZMİR °C, 31°C
Az bulutlu ve açık

KÜTAHYA °C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 33°C
Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C, 33°C
Az bulutlu ve açık