İzmir Haberleri

İzmir’de göz göre göre yavru köpeği ezdiler!

İzmir’deki bir akaryakıt istasyonunda sabah saatlerinde yaşanan olayda bir minibüs yavru köpeği ezerek olay yerinden uzaklaştı.

Olay İzmir’e bağlı Bornova ilçesinde bulunan Ankara Caddesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunda yaşandı. Sabah saat 07.00 sularında yaşanan olayda 45 J 1510 plakalı bir minibüs, benzin almak üzere pompalardan birine yanaşırken yavru köpeği ezdi. Yaşanan olayın ardından bir akaryakıt istasyonu çalışanın da manevra yapan minibüsün altında kalmaktan son anda kurtulduğu öğrenildi. Akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde minibüs şoförünün olayın ardından akaryakıt istasyonu çalışanlarının gösterdiği tepki üzerine tartışma çıkarttığı ve olay yerinden hızla uzaklaştığı görüldü.

Akaryakıt istasyonu çalışanı Fatih Şen, aracın hızla geldiğini fark ettiğini ve yavru köpeği kurtarmaya çalıştığını belirterek; “Ben geçerken minibüs beklemedi, adımlarımı hızlandırdım. Az daha bana da çarpıyordu. Son anda sıyırdı. Frene basmadı. ‘Neden bu kadar hızlı gidiyorsun?’ dememe kalmadı yavru köpeğimiz aracın altında kaldı” ifadelerini kullandı.

Fatih Şen (35), araç sürücüsünün yavru köpeği gördüğü halde durmadığını belirterek; “Akaryakıt istasyonunun marketinden çıktım, şarj aletimi içeriye bırakacaktım. O arada yavru köpekle annesi bana doğru geldi. Onları kenara çekmek isterken servis aracı yanımdan hızlıca geçti. Neden bu kadar hızlı gidiyorsun diye sormama fırsat kalmadan, arkadaşlar, ‘Köpek aracın altında kaldı’ diye bağırdı. Biz, olayın şoku yaşarken, köpek olduğu yerde can çekişti. Minibüs durmayıp, ilerledi. Biz de arkadaşlarla arkasından otoparka gittik. Minibüs şoförü, önce fark etmediğini söyledi. ‘Neredeyse bana çarpıyordun” dedim. Köpeği gördü ve hiçbir şekilde frene basmadı. Acelesi de yoktu” diye konuştu.

“KÖPEĞİ BEKLEMEK ZORUNDA MIYIM” DEDİ

Besledikleri yavru köpeğin ölümüyle akaryakıt istasyonunda çalışan herkesin çok üzüldüğünü ifade eden Şen; “Minibüs şoförü, neden durmadığını sorduğumuzda bize, ‘Köpeği beklemek zorunda mıyım?’ diye karşılık verdi. Bu nedenle bir arbede yaşandı. Arkadaşlar geldi, bizi ayırdı. Daha sonra yanına kardeşi olduğunu söyleyen biri geldi. Birlikte ayrıldılar. Köpeği, kasıtlı olarak ezdiğini düşünüyorum. Köpeğimiz doğalı daha 1,5 ay olmuştu. Olay yerinde gerçekleşen aslında yavru bir köpeğin ölümü değil insanlığın ölümüdür. 3 yavruydu, 2’si ölmüştü. Bir tane kalmıştı. Sabah, akşam besliyorduk. İsim koymaya fırsat bulamadan son yavru da öldü. Bir gece önce sabaha kadar yavru köpekle oynamıştık. Sabah başımıza böyle bir talihsizlik geldi. Ona bir kulübe yapmıştık, güzel bir evi vardı. Güzel bir hayat bekliyordu ama nasip olmadı. Biri geldi, ezdi. Gereken en büyük cezayı almasını istiyoruz” dedi.