Özellikle Körfez hattında dalgaların yükselmesi, deniz ulaşımını tehlikeye soktu. İZDENİZ, güvenlik gerekçesiyle bazı feribot seferlerini durdurma kararı aldı.
İZDENİZ yetkililerinden yapılan bilgilendirmede, kuzeydoğu yönünden esen fırtına sebebiyle Üçkuyular İskelesi’nden gerçekleştirilen feribot seferlerinin iptal edildiği belirtildi. Bu karar, hem yolcu güvenliği hem de deniz araçlarının zarar görmemesi amacıyla alındı. Ancak şirket, şehir içi yolcu gemilerinin planlandığı gibi çalışmaya devam ettiğini duyurdu.
Vatandaşlara Uyarı
Yetkililer, deniz yolunu kullanmayı planlayan İzmirlilere güncel duyuruları takip etme çağrısında bulundu. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde iş yoğunluğunun arttığı zamanlarda alınan bu kararın, vatandaşların günlük ulaşım planlarını etkilemesi bekleniyor. İZDENİZ’in resmi kanalları üzerinden yapılacak yeni duyurularla seferlerin ne zaman normale döneceği paylaşılacak.
Feribot seferlerinin iptal edilmesiyle birlikte kara yolunda yoğunluğun artması muhtemel görünüyor. İzmirliler, bu süreçte toplu taşıma araçlarına ve karayolu bağlantılarına yönelmek durumunda kalacak. Özellikle Konak, Karşıyaka ve Bostanlı hattında alternatif toplu taşıma çözümlerinin ön plana çıkması bekleniyor.
Meteorolojiden Yeni Uyarı Gelebilir
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir ve çevresinde rüzgarın öğleden sonraya kadar etkisini sürdürmesinin beklendiğini bildirdi. Yetkililer, hem deniz ulaşımı hem de karada olası ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.
İZDENİZ’in sefer iptalleri, kentin rüzgarlı hava koşullarına ne denli hassas olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İzmirliler, bir yandan günlük hayatlarını planlarken bir yandan da fırtınanın şiddetini takip etmeyi sürdürüyor. Kentte hava koşullarının normale dönmesiyle seferlerin yeniden başlaması bekleniyor.




