Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de fırtına denizi taşırdı! Yollar göle döndü

İzmir’de etkili olan fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı. Fırtına nedeniyle deniz taştı ve ağaçlar devrildi. Denizin taşmasıyla yürüyüş ve kara yolu göle döndü. Sürücüler ilerlemekte zorlandı. Belediye ekipleri suları temizlemek için çalışıyor. Öte yandan sabah saat 08.25 itibariyle vapur seferleri de iptal edildi.

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından İzmir’de şiddetli lodos etkili oldu. Fırtına nedeniyle Karşıyaka’da deniz kara yoluna taştı. Deniz suyunun taşması sonucu tramvay yolu su altında kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler, biriken suları boşaltmak için bölgeye su boşaltma pompası kurdu.

Tramvay seferleri, Alaybey-Nikah Sarayı arası ile Yunuslar-Ataşehir arasında yapılabilirken, karayolunda ulaşım ise kontrollü olarak sağlanabiliyor.

VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Bostanlı Balıkçı Barınağı’nda da balıkçıların, teknelerinin fırtınadan zarar görmemesi için özel önlemler aldıkları görüldü. Etkili olan fırtına nedeniyle vapur ve arabalı vapur seferleri, 08.25’te iptal edilmişti.

KARŞIYAKA’DA DENİZ TAŞTI

Şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşayan DHA muhabiri Hande Nayman İzmir’de etkili olan fırtına sonucu Karşıyaka ilçesinde denizin taştığını bildirerek, bölgede yaşananlar hakkında bilgi verdi.