Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de endişelendiren görüntü! Koronavirüs kuralları hiçe sayıldı

İzmir'de bugün gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınava giren öğrencilerin velileri okulun kapısının önünde yoğunluk oluşturdu. Koronavirüs salgınına karşı yapılan uyarıların hiçe sayıldığı bu görüntüler endişelendirdi. 

İzmir’de 641 okulda 70 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Liselere Giriş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav saat 12.50’de sona erdi. Sınava giren öğrencilerin velileri okul kapısında beklerken yoğunluk oluşturdu. Koronavirüs kurallarının hiçe sayıldığı bu görüntüler endişelendirdi.

Türkiye genelinde yaklaşık 1 buçuk milyon öğrenci, ilk oturumu 09.30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da başlayan ve 12.50’de sona eren LGS sınavına girdi. Hayallerindeki liseye kavuşabilmek için öğrenciler sınavda ter dökerken, velileri ise onları okul kapılarının önlerinde bekledi.

SOSYAL MESAFE HİÇE SAYILDI

İzmir’deki birçok okulun önlerinde, kalabalıklar oluştu. Karabağlar ilçesindeki Şehit Ferdi Tosun Ortaokulu’nda, maske kuralına genel olarak uyulduğu görülürken, çocuklarını bir an önce görmek isteyen veliler, sosyal mesafe kuralını hiçe saydı. Okul yetkilileri sık sık velileri uyarsa da yoğunluk oluşmasına engel olamadı.