Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de ekipler harekete geçti! 11 kişi gözaltına alındı

İzmir’de ekipler harekete geçti. Sosyal medyadan terör örgütü propagandası yaptıkları iddia edilen çok sayıda kişi için gözaltı kararı verildi. Yapılan operasyon sonucunda 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 1’i tutuklandı.

İzmir’de sosyal medyadan terör örgütü propagandası yapan ve gözaltına alınan 11 kişiden 1’i tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele, İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri MİT Bölge Başkanlığı koordinesinde sosyal medya üzerinden terör örgütleri PKK/KCK-YPG/PYD, DEAŞ ve FETÖ propagandası yaptıkları ve övücü nitelikte paylaşımlarda bulundukları suçlamasıyla 13 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

11 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Kentte 8 ilçede düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yakalananlar arasında terör örgütü DEAŞ içerisinde Suriye’de silahlı faaliyet göstererek yasa dışı yollarla yurda giriş yaptıkları ve Çeşme’de çalıştıkları tespit edilen iki Suriye uyruklu ile terör örgütü FETÖ/PDY’ye üye olma suçundan hakkında yakalama kararı bulunan bir kişinin de bulunduğu belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden biri tutuklandı, 8’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Terör örgütü DEAŞ üyesi iki şüpheli ise sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma sürüyor.