Genelİzmir Haberleri

İzmir’de düğün konvoyunda ateş açıldı! 1 Çocuk yaralandı!

İzmir Ödemiş'te bir sünnet düğünü konvoyunda havaya ateş açıldı. Evinin balkonunda oturan 5 yaşındaki kız çocuğu yaralandı.

İzmir’e bağlı Ödemiş ilçesinde, bir sünnet düğününde yasak olmasına rağmen konvoy yapıldı. Yapılan konvoydan ateş açılması sonucu evinin balkonunda oturan Neriman Bulut yaralandı. Hastaneye kaldırılan küçük çocuk tedavisi sonrası taburcu edildi. Olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Dün saat 15.00 sularında, Çayır Mahallesi civarında yasak olmasına rağmen bir düğün konvoyu yapıldı. Çok sayıda aracın katıldığı konvoyda bazı araçlardan havaya kutlama ateşi açıldı. O sırada evinin balkonunda oturan 5 yaşındaki Neriman Bulut, yüzüne ve vücuduna gelen saçmalarla yaralandı. Yaralanan küçük kız hemen Ödemiş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Bulut, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi hastanesine sevk edildi. Neriman Bulut burada yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.

Yaşanan olay sonrası konvoyda bulunan iki araçtaki 8 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre şüphelilerin jandarmadaki sorgusunun sürdüğü öğrenildi. Şüphelilerle birlikte ele geçirilen 5 av tüfeği, 1 gaz tabancası ve kartuşlara da el konulduğu bildirildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararları gereğince konvoy yapma yasağına uymayan düğün sahibi Mehmet G. hakkında yasağa rağmen konvoy yapmak, sosyal mesafeye uymamak ve izinsiz düğün yapmak gibi gerekçelerden toplam 28 bin 620 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.