İzmir Haberleri

İzmir’de doktorun boğazını kesen saldırgana 20 yıl hapis!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan doktor Kadir Songür'ün istediği ilacı vermemesi ididasıyla jiletle boğazını kesen saldırgana 20 yıl hapis cezası verildi.

İzmir’de geçtiğimiz yıl ekimde ayında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan doktor Kadir Songür’ün istediği ilacı vermemesi iddiasıyla boğazını kesen saldırgan Bayram Kaynak’a 20 yıl hapis cezası verildi.

“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI İLGİLENDİRİYOR”

Saldırgan Bayram Kaynak, İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına görüntülü olarak katıldı. Duruşmada konuşan İzmir Tabip Odası Avukatı Mithat Kara, “Bu olay tüm sağlık çalışanlarını ilgilendiriyor. Vereceğiniz kararla tüm sağlık çalışanlarının içine su serpeceksiniz. Üst hadden ceza verilmesini talep ediyoruz” dedi. Doktor Kadir Songür’ün avukatı İsmail Can Yavuz ise verilebilecek en üst cezanın verilmesi gerektiğini ifade etti. Tutuklu Bayram Kaynak ise beraatini talep etti ve başka söyleyeceği bir sözünün olmadığını söyledi. Daha sonra kararı açıklayan mahkeme heyeti, ‘Bayram Kaynak’ın20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına hükmetti. Bayram Kaynak’a verilen cezada indirime gidilmedi.

“BU CEZALAR EMSAL OLSUN”

Kararın ardından konuşan doktor Kadir Songür’ün annesi Dr. Nergis Songür, “Son günlerde sağlıkta şiddet olaylarının tırmanması üzerine çıkan bu karar oldukça önemli. Bu cezalar emsal olsun ve sağlıkta şiddet sona ersin” dedi.

BAKANLIK SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SAHİP ÇIKMALI

İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, bu cezayı önemsediklerini ifade ederek, “Topluma adanmış kutsal bir mesleği yerine getiren hekimlerin ve sağlık çalışanlarının görevlerini özveriyle yaparken şiddete maruz kalmaları kabul edilebilir değil. Türk Tabipleri Birliği ve İzmir Tabip Odası olarak şiddetle amasız ve fakatsız bir mücadele içindeyiz. Son olayda meslektaşımızı ağır yaralayan saldırganın mahkeme tarafından en üst cezayla, cezalandırılması ve herhangi bir indirim yapılmaması şiddete karşı yaptırımların görünür olması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Her ne kadar sadece yasal tedbirlerle çözümlenmeyeceğini bilsek de şiddetin cezasız kalması ne yazık ki bu tür saldırıları adeta teşvik etmekteydi. Bu yüzden cezayı önemli buluyoruz. Meslektaşımıza geçmiş olsun derken, özellikle pandemi döneminde hayatlarını riske atarak çalışmaya devam eden sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyoruz. Sağlık çalışanlarını bu süreçte her yönüyle korumamız gerekiyor. Bir an önce buna yönelik tedbirlerin alınması, bakanlığın sağlık çalışanlarına sahip çıkması gerekmektedir” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

16 Ekim 2019 tarihinde İzmir’in Karabağlar ilçesinde bulunan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde diz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Bayram Kaynak, istediği ilacı yazmaması sebebiyle elindeki jiletle görevli asistan doktor Kadir Songür’e (26) saldırmıştı. Saldırgan Kaynak, Doktor Songür’ün boğazında derin kesikler bırakarak olay yerinden kaçmıştı. Kadir Songür ise görev yaptığı hastanede tedavi altına alındı. Daha sonra saldırgan Bayram Kaynak, Karşıyaka ilçesinde bir kadının çantasını gasp ederken polis ekipleri tarafından yakalandı. Daha sonra verdiği ifadede uyuşturucu etkisi altında olduğunu iddia etmiş ve emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklanarak ceza evine konmuştu.