Ege Haberleriİzmir Haberleri

İzmir’de çocuğu olanlar dikkat: Belediye duyuru yaptı!

İzmir’de çocuğu olan vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na aileleriyle gelen çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde yetenek ölçüm uygulamasına katılıyor. Yapılan testler sayesinde aileler çocukların hangi branşlarda yetenekli olduğunu öğrenebiliyorlar.

İzmir’de 8-10 yaş arasındaki çocukların sportif yeteneklerini keşfetmek ve kabiliyetleri doğrultusunda doğru branşa yönlendirmek için yaptığı “Sportif Yetenek Ölçümü ve Spora Yönlendirme Programı “ yeniden başladı.
Program kapsamında Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na aileleriyle gelen çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde yetenek ölçüm uygulamasına katılıyor.

Ege Üniversitesi işbirliğiyle yapılan ve 1,5 saat süren ücretsiz testlerde çocukların ilk önce yağ ölçümü yapılıyor, ardından denge ve esnekliğine bakılıyor. Uzun atlama, el göz koordinasyonu, kol kuvveti, mekik, 5 metre çeviklik, 20 metre sürat, dikey sıçrama gibi testlere tabi tutulan çocukların hangi branşlarda yetenekli olduğuna dair veriler yüzdelik olarak hesaplanıyor ve rapor olarak velilere sunuluyor. Böylece aileler deneme-yanılma yöntemi yerine çocuklarının yetenek ve eğilimlerini değerlendirme fırsatı buluyor.

Randevu almak gerekiyor

Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda ücretsiz olarak spor kulüplerinin altyapı takımlarında yer alan 10-18 yaş grubundaki sporcuların güç, hız ve dayanıklılığının ölçüldüğü “Sportif Performans Değerlendirmesi” de yapılıyor. Bu şekilde antrenörlerin doğru program hazırlamasına yardımcı olmak ve sporcunun eksik olduğu alana zamanında müdahale edilmesini sağlamak amaçlanıyor.

Sportif yetenek ölçümü için sportifyetenek@izmir.bel.tr üzerinden randevu almak gerekiyor. Yetenek ölçümü testiyle ilgili ayrıntılı bilgi için 293 30 90 numaralı telefon aranabilir.

Tüm ilçelerden yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer program hakkındaki açıklamasında, “Sportif Yetenek Ölçümü ve Spora Yönlendirme Programı” pandemi nedeniyle verilen yaklaşık iki yıllık aranın ardından yeniden başladı. 8-10 yaş arası çocukların sportif yeteneğini keşfetmek ve kabiliyetleri doğrultusunda doğru branşa yönlendirmek için Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen programa İzmir’in tüm ilçelerinden ilgi yoğun.” İfadelerini kullandı.