Yetersiz su temini veya altyapı çalışmaları nedeniyle yaşanacak kesintilerin süresi ve etkilediği mahalleler belli oldu. İzmir'de yaşayan vatandaşlar, su kesintilerinden etkilenmemek için önceden tedbir almalı.
İZSU tarafından yapılan açıklamaya göre, su kesintileri 10 Şubat Pazartesi günü belirli mahallelerde gerçekleşecek. Kesintilerin süresi değişiklik gösterse de, bazı bölgelerde su kesintileri gün boyu sürecek. İşte detaylı bilgilere göz atalım:
Kemalpaşa'da 3 Saatlik Kesinti
Kemalpaşa'nın
Atatürk Mahallesi'nde, 08:10 ile 11:13 saatleri arasında yaklaşık 3 saat süresince su kesintisi yaşanacak.
Kiraz'da Sürekli Su Kesintisi
Kiraz ilçesinde
Ören Mahallesi'nde başlayan su kesintisi, dün akşam saat 17:00 itibariyle başladı ve bugün saat 12:00'ye kadar devam edecek.
Konak'ta 2 Saatlik Su Kesintisi
Konak ilçesinin
Çınarlı ve
Mersinli mahallelerinde, bugün 08:51 ile 10:51 saatleri arasında yaklaşık 2 saat su kesintisi yaşanacak.
Menderes'te Kısa Süreli Kesinti
Menderes ilçesinin
Özdere Cumhuriyet Mahallesi'nde, saat 09:33 ile 11:33 arasında su kesintisi yapılacak ve kesinti yaklaşık 2 saat sürecek.
Tire’de Uzun Süreli Kesinti
Tire'de
Gökçen ve
Kahrat mahallelerinde, 09:07 ile 15:00 saatleri arasında yaklaşık 6 saat sürecek bir su kesintisi olacak.
Ödemiş'te En Uzun Kesinti
Ödemiş'in
Kazanlı Mahallesi'nde ise, 09:00 ile 17:00 arasında tam 8 saat sürecek bir su kesintisi bekleniyor.
İzmir'de yaşanacak bu su kesintileri, özellikle gün boyunca su ihtiyacı olanlar için sıkıntı yaratabilir. Vatandaşların, su kesintilerinden etkilenmemek için önceden gerekli önlemleri alması önemli.