İzmir Haberleri

İzmir’de bu görüntüyü gören gözlerine inanamadı!

İzmir‘in Karşıyaka ilçesi Bostanlı sahilinde deniz yeşile boyandı. Vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şaşkınlığa uğradı. Görüntünün nedeni ise yeşil renkli su bitkisi olarak açıklandı. İşte vatandaşların o manzara hakkında söyledikleri

İzmir’de deniz yemyeşil oldu. Halk arasında ‘deniz marulu’ olarak bitkiyle kaplı olan denize bir bakan bir daha baktı. Yeşil renkli su bitkilerinin neden oluştuğuna dair ise açıklamayı Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baha Büyükışık yaptı. Büyükışık tarafından yapılan açıklamada, arıtmada kullanılan Büyük Kanal’ın kapasitesinin arttığı durumlarda denize verilen besince zengin atıkların deniz maruluna neden olduğu ifade edildi.

Yoğun çöp kokusu var

Karşıyaka ilçesi Bostanlı sahilindeki yeşil denizi gören vatandaşlar ise tepki gösterdiler. İzmir’e bu görüntünün yakışmadığını söyleyen Denizcan Tosun , “Bostanlı’da daha önce böyle bir manzarayla karşılaşmadık. Bu manzarayı görmek beni çok üzdü. Yoğun bir koku da var. Çiğli tarafında yoğun bir çöp kokusu var” açıklamasını yaptı.

Denizi yeşil görünce korktuğunu söyleyen Uğur Karahan ise, “Şaşırdım, İzmir’de böyle bir şey görmeyi beklemiyordum. Buraya Bergama’dan geldim. Depremden dolayı oluşmuş olabilir. Kış geldiği için de oluşmuş olabilir. Denizin yeşil olduğunu görünce korktum” dedi.