Ege Haberleriİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir’de belediye duyurdu: Kamera ile izleniyor, bunu yapan kişilere yasal işlem başlatılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı yazılı açıklama ile duyuruda bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ulaşım projelerinden BİSİM’e ait bisikletlere ve park yerlerine zarar verenlere yasal işlem başlatılıyor. Bu kapsamda yapılan açıklamada BİSİM istasyonlarının kamera ile izlendiği bildirildi.

İzmir’de BİSİM’e ait bisikletlere ve park yerlerine bazı kişiler kasıtlı zarar veriyor. Belediye açıklamasına göre, 2022 yılının ilk altı ayında BİSİM bünyesindeki 79 bisiklet çalındı. Belediye konu ile ilgili açıklamasında BİSİM istasyonlarının kamera ile izlendiğini açıkladı. Bisikletlere ve istasyonlara kasıtlı zarar veren kişiler tespit ediliyor ve haklarında yasal işlem başlatılıyor.

Zarar 200 bine yaklaştı.

Çalma, kırma ve hasar verme sonucunda oluşan zararın faturası ise 200 bin liraya yaklaştı. Hasarları gidermek için ihtiyaç duyulan malzeme, tamir masrafı ve tamir için harcanan işgücü proje kapsamında daha fazla hizmet verilmesini engelliyor. BİSİM kullanıcıları ise daha az bisiklet ve park yeri ile yetinmek durumunda kalıyor.