Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de Aliağa, Foça ve Menemen’de yılbaşı denetimi!

İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler çişleri Bakanlığı’nca yayımlanan ‘yılbaşı tedbirleri’ konulu genelge kapsamında, Aliağa, Foça ve Menemen’de helikopterle havadan trafik denetimi gerçekleştirdiği açıklandı.

ALİAĞA, FOÇA VE MENEMEN’DEN TRAFİK DENETİMİ

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sorumluluk bölgesindeki kara yollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, trafik kazalarına bağlı can kayıpları ve yaralanmaları azaltmak amacıyla Aliağa, Foça ve Menemen’de helikopterle havadan trafik denetimi yaptı.

Jandarma trafik timlerinin denetimlerinde; sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda araçla bekleyen sürücülere, uygunsuz şerit kullanan ağır taşıt şoförlerine, tehlikeli şerit değiştiren, makas atan, hatalı sollama ve yakın takip yapan sürücülere, kara yolu üzerinde uygunsuz duraklayan ve park eden sürücülere de işlem uygulandı.

1 YILDA 58 BİN LİRA CEZA

Öte yandan İI Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2021 yılında 13 kez helikopterle havadan trafik denetimi yaptı. Bu denetimlerde kural ihlali yapan 85 sürücüye toplam 58 bin 345 TL ceza kesildi.

Denetimlerle birlikte 2021 yılında meydana gelen ölümlü kazalarda yüzde 10, yaralanmalı kazalarda yüzde 3 oranında azalma olduğu da belirtildi.