Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de acı olay! Devrilen kepçenin altında kalan işçi hayatını kaybetti

İzmir’in Kınık ilçesinde peyzaş çalışması sırasında toprak kaymasının yaşanmasıyla kepçe, çukura düştü. O sırada çukurun yanında çalışan 2 işçiden biri kepçenin altında kaldı. Kepçenin altında kalan 55 yaşındaki Nail Korkmaz, hayatını kaybetti. Öte yandan kazayı yara almadan atlatan kepçe operatörü Emin Nazif Kaya’yı (43) gözaltına alındı.

Kınık Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaat halindeki bir fabrikada bugün saat 13.00 sıralarında, peyzaj düzenlemesi için ağaç dikilmek üzere Emin Nazif Kaya’nın kullandığı kepçe ile çukur kazılırken, işçilerden Nail Korkmaz ile Cemal Suvari (63) de kazılan çukurun kenarında bekleyip, kürekle etrafını düzeltmeye başladı. Bu sırada kazılan çukurda toprak kayması yaşandı.

HAYATINI KAYBETTİ

Toprağın çökmesiyle birlikte kepçe, kayarak kazılan çukura devrildi. Çukurun kenarındaki işçilerden Cemal Suvari son anda kaçarak kurtulurken, 3 çocuk babası Nail Korkmaz devrilen kepçenin altında kaldı. Kepçe operatörü Kaya ise kazayı yara almadan atlattı.

Kepçe operatörünün durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri devrilen kepçenin altında kalan Korkmaz’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Korkmaz’ın kepçenin altından çıkartılan cesedi önce Kınık Devlet Hastanesi morguna ardından da kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, keçe operatörü Emin Nazif Kaya’yı gözaltına aldı.