Gündem

İzmir’de 500 TL bayram yardımı yapılıyor mu? Herkesin hesabına Kurban Bayramı harçlığı yatırılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ve Kurban bayramlarında 50 bin haneye 250’şer lira olmak üzere toplam 500 lira nakdi destek vereceğini açıklamıştı. Bu kapsamda Belediye tarafından daha önce yapılan açıklamada, “Kurban Bayramı’nda da 50 bin haneye 250’şer lira destekte bulunacak Büyükşehir, böylece toplamda 25 milyon liralık bayram yardımı sağlamış olacak.” Denilmişti. Sosyal medyada ortaya atılan bayram harçlığı iddiaları nedeniyle de herkes kendisine bayram harçlığı yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor.

Yarın Kurban Bayramı kutlanacak. Bu nedenle vatandaşlar kendi hesaplarına Kurban Bayramı harçlığı yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyorlar. Konu hakkında İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bazı sosyal medya mecralarında bakanlığımızca bayram harçlığı dağıtıldığı yönünde gayriciddi paylaşımlar ve videolar yayınlanmaktadır.

Bakanlığımız e-Başvuru sistemi vatandaşlarımıza başvurusu ile ilgili belgeleri sistem üzerinden elektronik ortamda da gönderme imkanı sunan son derece önemli hizmettir.

Bakanlığımızca e-Başvuru ya da Açık Kapı uygulamamız üzerinden bayram harçlığı ödemesi yapılması kesinlikle söz konusu değildir.

Vatandaşlarımızı yanış yönlendiren bu tür art niyetli paylaşımları yapanlar hakkında siber suçlarla mücadele birimlerimiz gerekli takibi yapmakta olup, ilgililer hakkında gerekli suç duyurusunda bulunulacaktır.

İzmir’de bayram yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram yardımı için yaptığı duyuruda, “Bayram yardımı sorgulama işlemlerini 19.7.2021 08:00 ile 29.8.2021 17:30 tarihleri arasında yapabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.

Devlet milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisine 1100 TL bayram ikramiyesi ödemesi yaptı. SSK emeklileri 13-14 Temmuz’da, Bağ-Kur emeklileri 15 Temmuz’da, Emekli Sandığı emeklileri 16 Temmuz bayram ikramiyelerini aldılar.