İzmir HaberleriKamu

İzmir’de 150 bin kişi aynı anda kullandı: Ücretsiz olacağı duyuruldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden İzmir’de internet dağıtım noktaları ile ilgili açıklamada bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Wizmirnet ücretsiz internet hizmetinin 430 noktadan verilemeye başladığı ve bu zamana kadar 16 milyon oturum açıldığını duyurarak ücretsiz internet ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

150 BİN KİŞİ AYNI ANDA FAYDALANABİLECEK

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na bağlı Bilgi Ağları Şube Müdürü Ali Tuğluer, internet ücretlerinin sürekli arttığını, bunun da internete erişimi zorlaştırdığını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de ücretsiz internete ulaşımı kolay hale getirmek için çalıştığını anımsatan Ali Tuğluer, “Sunduğumuz hizmet, Mavişehir’den İnciraltı’na kadar, 22,5 kilometrelik sahil bandında kesintisiz bir şekilde çalışıyor. Bu ücretsiz internet hizmetinin bir diğer özelliği de tamamen sınırsız ve engelsiz olması. Herhangi bir kota olmadan yurttaşlar, bundan ücretsiz olarak faydalanıyor” dedi. Bazı özel günlerde de ücretsiz internet kullanımında ciddi artışların yaşandığını ifade eden Ali Tuğluer, “Örneğin 9 Eylül kutlamalarında bir gün içerisinde 150 bin kişinin aynı anda ücretsiz internet hizmetinden faydalandığını analiz ettik.” diye konuştu.

Tuğluer, İzmirlilerin defalarca bu uygulamadan faydalanmasının sistemin sorunsuz ve verimli çalıştığının göstergesi olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “18-30 yaş aralığı şu anki mevcut Wizmirnet kullanıcıları içinde yüzde 40’dan daha fazla bir orana sahip. Genel anlamda 7’den 77’ye kadar herkes bu hizmeti sorunsuz şekilde kullanabiliyor.”

Ücretsiz internet uygulamasından faydalanan üniversite öğrencisi Furkan Karagöz, “İnternet olmadığında işimize çok yarıyor. Birçok uygulamaya erişebiliyoruz rahatlıkla. İşimize yarıyor. Gençler olarak bu hizmetten memnunuz. Derslerimiz için bir konuda araştırma yapmak istediğimizde ve internetimiz olmadığı zaman belediyenin bu hizmetinden faydalanıyoruz” dedi. Efe Kılınç da çok güzel bir çalışma olduğunu belirterek, “Araştırma ödevlerini yaparken, okuldan çıktıktan sonra buraya gelerek internetten faydalanıyorum. Araştırmalarımı yapabiliyorum. Bunun için mutluyuz” dedi.

SINIRSIZ İNTERNET HİZMETİ SÜRÜYOR

Aliağa, Bahri Baba, Torbalı, Bornova, Bostanlı, Cumaovası, Çiğli, Egekent, ESBAŞ, Evka-3, Fahrettin Altay, Halkapınar, Hatun Dere, Karşıyaka İskele, Kemer, Şirinyer, Mavişehir, Menemen, Üçkuyular, Üçyol, Sarnıç ve Semt Garajı aktarma noktalarına WizmirNet noktaları oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde 72 park ve meydan, 7 iskelede, 20 vapur, 60 otobüs, 80 köy, 17 metro istasyonu, 41 tramvay, 22 aktarma merkezi ve 22,5 km’lik sahil şeridi olmak üzere yaklaşık 430 noktada ücretsiz internet hizmeti veriyor.