İzmir Haberleri

İzmirlilere müjde! Çiğli’ye tramvay hattı projesi onaylandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İzmirlilere müjdeli haberi verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı tarafından da onaylanan Çiğli'ye Tramvay Hattı Projesinin ardından inşaat ihalesi ve yapım sürecinin başlayacağı açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Çiğli Tramvay Hattı ile ilgili açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Çiğli Tramvay Hattı projesini onayladı.

11 KİLOMETRELİK PROJE
Yaklaşık 11 kilometrelik projenin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına sunulacağı, Cumhurbaşkanlığı onayından sonra inşaat ihalesine çıkılacağı açıklandı.

2,5 YILDA TAMAMLANACAK
Öte yandan, 14 istasyondan oluşacak projeyle ilgili ayrıntılar belli oldu. Çiğli Tramvay Hattı inşaatı yaklaşık 2,5 yılda tamamlanacak. Hat, Karşıyaka Tramvayının devamı niteliğinde olacak. Hattın İZBAN ile entegrasyonunu sağlamak için çevre yolunun üzerinden geçecek yaklaşık 300 metrelik bağlantı köprüsü de inşa edilecek. Köprüde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da bulunacak.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin önünde tramvay istasyonları olacak. Ayrıca hat Çiğli Ata Sanayi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesinin (AOSB) de içinden geçecek. Alaybey’den tramvaya binen kişiler, kesintisiz şekilde Çiğli’ye kadar yolculuk edebilecek.

TUNÇ SOYER TEŞEKKÜR ETTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin onay sürecinde devreye giren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a da teşekkür etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soyer, “İzmir ve Çiğli için müjdeli haber geldi. Çiğli tramvayı projemiz Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylandı. Başta Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a ve projeyi bakanlık nezdinde takip eden İzmir milletvekili Hamza Dağ’a müteşekkirim” dedi.

Bir yanıt yazın