İzmir Haberleri

İzmir ve Antalya'da sahte içki operasyonu! 200 bin şişe ele geçirildi

İzmir ve Antalya’da tarihin en başarılı sahte içki operasyonlarından birine imza atıldı

200 BİN BOŞ ŞİŞE BULUNDU

İzmir ve Antalya’da yapılan sahte içki operasyonunda 200 bin boş şişe ele geçirildi. Operasyon, yakın tarihin en büyük başarılarından biri oldu.

TEKNİK TAKİBE ALINDILAR

İzmir’de ve Antalya’da başlatılan sahte içki operasyonu, tarihi bir başarıyla sonuçlandı. Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri hedef alan ve bu kapsamda sahte içki üreten kişiler, teknik takibe takıldı. İki aylık takip sonucunda kişilerin İzmir’deki üretim fabrikası ile Antalya’daki satış noktaları belirlendi.  

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SAHTE İÇKİ OPERASYONLARINDAN BİRİ…

Eş zamanlı operasyon sonucunda 5 adrese yapılan operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınırken 200 bin boş şişe, 100 bin kapak ve bandrol ele geçirildi. Yapılan operasyon, Türkiye’nin en büyük sahte içki operasyonlarından biri olarak tarihe geçti.

SAHTE İÇKİ KÖR EDİYOR 

Yılbaşında yaşanan kutlamalar nedeniyle sık sık sahte alkol vakasıyla karşılaşılıyor. Sahte alkol yapımında kullanılan metil alkolden 25 gram tüketilmesi, insanı kör edebiliyor. Sahte alkol zehirlenmelerinde bulantı, kusma ve tansiyon düşmesi gibi rahatsızlıklar oluşuyor. 

İçki tüketiminden 12 saat sonra etkileri genellikle sonuçlanırken sahte alkolde 12 saatten sonra şikayetler artar. Alkol tüketiminden 12 saat sonra hala rahatsızlıklar devam ediyorsa, acil bir şekilde hastaneye gidilmelidir.

Bir yanıt yazın