Genel

İzmir Valisi’nden duyuru: Sosyal medya uyarısında bulundu!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’den sosyal medya uyarısında bulundu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medyada yapılan asılsız bazı paylaşımlar ile ilgili depremzede vatandaşlarımız için yapılan yardımlarda kötü niyetli kişiler dolandırmak amacı ile ortaya çıktıklarını duyurarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

VALİDEN AÇIKLAMA

Sosyal medyada yapılan ve asılsız çıkan bazı paylaşımlarda “Arkadaşlar İzmir Tepecik Hastanesi, çocuk hastanesi olarak belirlenmiştir. Tüm afet bölgesindeki çocuklar, İzmir’e sevk edilecektir. Çocuk kıyafeti, özellikle iç çamaşırı ihtiyacı vardır. Bir çocuğu giydirecek şekilde yardım bekliyoruz. Örnek; kazak, pantolon, bot, mont, iç çamaşırı acil gruplarda paylaşalım”, “Arkadaşlar deprem bölgesinden İzmir’e getirilen 0 ile 12 yaş arası 100 çocuk, polis teşkilatı tarafınca emniyet binasının karşısında bir otele yerleştirilmiştir. Ancak üzerlerine giyebilecekleri kıyafet gerekiyormuş. 2. elde olabilir diyorlar ancak para yardımı kabul edilmiyor” ifadelerine yer verilirken, sesli bir mesajda ise çocuk doktoru olduğunu söyleyen bir kişi hastaneye getirilen depremzede çocuklara personelin yetişemediğini ve acil refakatçiye ihtiyaç olduğu bildirilip, vatandaşlara çağrıda bulunuyor.

Yardımsever vatandaşların duygularını suistimal edip, dolandırmak amacıyla yapılan bu paylaşımlara karşı uyarılarda bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yardımların AFAD koordinesinde toplandığını hatırlattı. Vali Köşger, “Sosyal medya hesabı kullanarak vatandaşı dolandırmak isteyen kötü niyetli kişiler hakkında İl Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarla Mücadele ekiplerimizce, bu hesapların takibi yapılıyor. Bazı hesapların kısa süre önce açılıp, kapandığı tespit edildi. Konu takibimizde. Vatandaşlarımız devletin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla temasa geçip yardımlarını ulaştırabilir” dedi.

Çocuklar hakkında yapılan paylaşımları da değerlendiren Vali Köşger, “Bölgeden kentimize gelen depremzede çocuklar, hastanelerde tedaviye alındı. Bu çocuklarımız devletin güvencesi altındadır. Tedavileri sürmektedir. Yakını tespit edilmesi halinde ise sadece onlara teslim edilecektir. Devletimiz bu çocukların tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır” dedi.