İzmir Haberleri

İzmir Valisi Köşger’den kritik açıklama: Vaka sayısı 3’e katladı!

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından, İzmir Valisi Köşger tarafından önemli açıklamalarda bulunuldu. Bornova ilçe merkezinde Kovid-19 denetimine katılan Köşger, deprem sonrası vaka sayısının 3’e katladığını söyledi.

Türkiye’de vaka sayısı artmaya devam ediyor. Vaka sayısında önemli artışlar yaşayan illerden biri de İzmir. Bornova ilçe merkezinde Kovid-19 denetimine katılan ve Bornova Kaymakamlığını ziyaret eden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ildeki vaka artışı hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Seferihisar’da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası ilde vaka artışı yaşandığını söyleyen Köşger, “İzmir’deki pozitif vaka ve vefat sayısı 2-3 haftalık bir süre zarfında 3’e katlanmış durumda. Bu, biraz depremin olduğu anda pozitif veya temaslı vatandaşlarımızın sokağa çıkmasıyla alakalı. Bundan dolayı biz bu sonucu tahmin edebiliyorduk. Yani bu şunu gösteriyor, kurallara riayet ettiğimiz sürece kısa sürede bunu tekrar minimize edebiliriz. Kurallara uyulması sonucunda depremden önce İzmir Türkiye’deki en iyi 10 il arasındaydı ve biz onu korumaya çalışıyorduk ama maalesef depremin ardından vaka sayılarında bir patlama gerçekleşti.” Açıklamalarını yaptı.

Kısıtlamalar ile ilgili denetimler yapıldı

Yeni corona virüsü tedbirlerine de değinen Vali Köşger, “Hafta sonu sokağa çıkma ile ilgili kısıtlamalar ve bazı esnafa, çalışma saatleriyle ilgili kısıtlamalar getirildi. Biz de Bornova ilçemizde, çarşıda bu kısıtlamalarla ilgili hem vatandaşlarımızda farkındalığı artırmak hem de yapılan işleri yerinde görmek amacıyla denetimler yaptık.” Dedi.

Açıklamalarında İzmirlilere de çağrıda bulunan Vali Köşger, gereksiz şekilde sokağa çıkılmaması, toplu alanlara gidilmemesi, toplu taşıma araçlarının kullanılmaması gerektiğini ifade etti.