Gündemİzmir Haberleri

İzmir Valisi Köşger’den koronavirüs açıklaması! İzmir’de vaka patlaması var

İzmir'de koronavirüs vakaları alarm verdi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ilde son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Köşger, 30 Ekim'de meydana gelen depremde kargaşa yaşanması İzmir'de vaka durumunu patlattığını belirtti. 

İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen büyük depremin ardından koronavirüs vakalarında ciddi oranda artış yaşandı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Köşger, 30 Ekim’de meydana gelen depremde kargaşa yaşanması İzmir’de vaka durumunu patlattığını belirtti.

‘DURUM VAHİM’

“Durum vahim” diyen Vali Köşger, “Biz söylüyoruz ama olacak olan oldu. Engellemeye çalışıyoruz. Tedbirlerin bir kısmını aldık. Özel sektöre mesai farklılaştırması yaptık, organize sanayi bölgelerinin saatlerini sabah 07:00’ye çektik. Buna benzer bir takım tedbirler aldık. Mesaiyi biraz daha fazla esnettik. Vatandaşın dikkat etmesi lazım. Deprem günü pozitif ya da temaslı kim varsa sokağa çıktı birbirine karıştı. Bu iş pozitif ve temaslıların izole olmasıyla kontrol altında tutulabiliyor. O günkü karışma şu an İzmir’de durumu patlattı” açıklamasında bulundu.