İzmir HaberleriManşet

İzmir Valisi Köşger’den flaş açıklama: İptal edildi!

Türk-İslam düşmanlığıyla tanınan Michel Kichka ve Plantu isimli iki karikatüristin katılacağı ‘Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah’ söyleşisi hakkında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger sosyal medya üzerinden önemli bir açıklamada bulundu. Köşger tarafından yapılan açıklamada, İzmir Mizah Festivali’nin tepki çeken programının iptal edildiği bildirildi. İşte Köşger’in o açıklaması…

Vali Köşger bir paylaşıma ithafken yaptığı paylaşımda, “Bu toplantı iptal edilmiştir.” İfadelerini kullandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah” etkinliğiyle ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

16-25 Aralık tarihlerinde gerçekleşen İzmir Mizah Festivali’ne Charlie Hebdo dergisinden herhangi bir karikatüristin davet edilmediği ve etkinlikteki konuşmacılar arasında yer alan karikatüristler Kichka ve Plantu’nun önceki yıllarda Türkiye’de ağırlandığı açıklandı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

“24 Aralık tarihinde yayınlanması planlanan ‘Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah’ başlıklı oturumlara katılan 10 karikatürist dahil hiçbir katılımcıya ücret ödenmemiştir. Festival içeriğinin çekimleri yayın tarihi öncesinde dijital ortamda tamamlanmıştır. Festival moderatörü ve festival yönetmeninin tarafımıza yazılı yaptığı 24 Aralık etkinliklerini yayından çekme talebi kabul edilmiştir.”