İzmir Haberleri

İzmir Valisi İzmir’deki koronavirüs tablosunu açıkladı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir'de günlük yapılan koronavirüs testleri ve yeni vakalarla ilgili açıklamalar yaptı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehirde hastanelerin doluluk oranı ve günlük test sayıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yavuz Selim Köşger, İzmir’de hastane doluluk oranının yüzde 52,3 olduğunu, günlük ortalama 5 bin 100 kişiye test yapıldığını açıkladı.

İzmir ili kapsamında kentteki koronavirüs vakalarıyla ilgili verileri paylaşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger; “Salgınla mücadele için İzmir’de günlük ortalama 5 bin 100 test, 30 kişilik telefonla arama ekibi 1250 arama, 39 doktor ekibi 400 ev ziyareti yapmakta. 4 bin 598 kişiye evinde tedavi uygulanmakta olup hastane doluluk oranı yüzde 52,3’dir. Yer ve ilaç sorunu yaşanmamaktadır” ifadelerini kullandı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, geçtiğimiz ay yaptığı koronavirüs denetimler sırasında da kentteki tabloya ilişkin önemli açıklamalar yapmıştı. Salgında durumun bir ay öncesinden daha kötü olduğunu vurgulayan Köşger şunları söylemişti: “Vaka sayıları maalesef hem ülkemizde hem de dünyada artma trendine girdi. İzmir’de de bir artış trendi olduğunu görüyoruz. İzmir için durum çok vahim olmamakla birlikte 1 ay öncesine göre daha kötü durumdayız. Rakamlar, istatistikler daha kötüye gidiyor. Bu aşamada durumu sıkı kontrol etmez ve kurallara uymazsak tekrar yaygınlaşma riski ortaya çıkabilir ve daha ağır yaptırımlar gerekebilir.