Gündemİzmir Haberleri

İzmir Valisi duyurdu! Önümüzdeki hafta yasaklar gelecek

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger İzmir’de vaka artışının ardından Yeni Asır Gazetesi’ne önümüzdeki hafta yasakların gelip gelmeyeceğinin duruma göre belli olacağını duyurdu.

ANİ YÜKSELİŞ

Önceki hafta vaka artışlarında yüzde 50 gibi bir oran oluştuğuna dikkat çeken Vali Köşger, “Geçen hafta vakalar biraz yavaşlar gibi oldu. Fakat son anda birden arttı. Ani yükselişin nereden kaynaklandığını anlayamadık” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYA İŞARET ETTİ

Yeni yasaklar ve kısıtlamalar hakkında da bilgi veren Vali Yavuz Selim Köşger, “Hıfzıssıhha Kurulu’nun rutin toplantı programı yok. Bu haftayı gözlemleyerek geçireceğiz. Gerekli görülürse kurulu toplarız, gereken kararları alırız” dedi. Kafe, restoran gibi değişik sektörlerle görüştüklerini belirten Vali Köşger, “Onların kendi otokontrol mekanizmalarını oluşturabilmeleri konusunda görüştük. Bu kararlara uyup uymadıkları konusunu da gözlemleyeceğiz” ifadelerini kullandı. Şu aşamada, “Yasaklar tekrar gelecek” diyebilmenin sözkonusu olmadığını ifade eden Vali Köşger, “Önümüzdeki hafta bakacağız” şeklinde konuştu.