İzmir Haberleri

İzmir Valisi açıkladı: Ev taşıma ücretleri sabitlendi!

İzmir’de depremzedeler için yetkililerden yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ilde depremzedeler için ev taşıma ücretlerinin sabitlendiğini duyurdu.

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası bazı fırsatçılar taşıma ücretlerine zam yapmıştı. Vatandaşların mağduriyetinin önlenmesi için ilde yeni bir karar alındı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, alınan kararı resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, İzmir’de nakliye firmalarının depremde hasar görmüş binalardan taşınma için alacakları ücretlerin sabitlendi.

Vali Köşger sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Tam bir birlik ve dayanışma ruhuyla depremzede hemşehrilerimizin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. İzmir Esnaf odamız aldığı kararla deprem boyunca taşınma ücretlerini hem normalin altında bir rayice bağladı hem de gözetim altında saatlik taşınmaları yarı fiyata indirdi.”

Vali Köşger, İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odasının ev taşıma tarifesini de paylaştı. Buna göre depremden hasar görmüş binalar için merkez ilçelerde geçerli taşınma ücretleri 1+1 dairelerde 1200, 2+1 dairelerde 1500 ve 3+1 dairelerde 2000 lira olacak.