İzmir Haberleri

İzmir – Urla vapur seferleri başlıyor! Seferler hangi tarihte, saat kaçta başlayacak?

İzmir ve Urla deniz yoluyla birbirine bağlanıyor. Kent merkezi ile Urla arasında vapur seferleri başlıyor. Tarih açıklandı. İşte detaylar…

GERİ SAYIM BAŞLADI! SON 5 GÜN

İzmir’de Urla ile Karşıyaka-Konak-Güzelbahçe’yi birbirine bağlayacak vapur seferleri için geri sayım başladı. İZDENİZ A.Ş.’nin yaptığı son dakika duyurusuna göre İzmir-Urla vapur seferleri, 18 Mayıs 2019 Cumartesi günü hayata geçecek. İzmirli vatandaşlar, İZDENİZ’in açıklamasının ardından İzmir – Urla seferlerinin saatlerini ve bilet fiyatlarını araştırmaya başladı. 

İZMİR-URLA VAPUR SEFERLERİ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

İzmir ile Urla arasında düzenlenecek vapurlar, Cumartesi ve Pazar günleri çalışacak. Vapur, sabah 09.15’te Karşıyaka’dan kalkacak ve Konak’a giderek bir süre bekleyecek. Vapur, Konak’tan yolcu aldıktan sonra bu kez Güzelbahçe’ye uğrayacak. Güzelbahçe, vapurun yolcu aldığı son liman olacak. Vapur, Güzelbahçe’den sonra Urla’ya gidecek. Gün içinde bunun dışında, İzmir’den Urla’ya gidecek bir vapur olmayacak. Akşam saat 21.00’de ise vapur, Urla’dan kalkarak Güzelbahçe’ye, oradan da Konak’a gelecek. Vapurun son durağı Konak olacak, Karşıyaka’ya geçmeyecek. 

Yani İzmir – Urla vapur saatleri, sabah 09.15 Karşıyaka’dan kalkış ve saat 21.00’de Urla’dan dönüş olacak. 

İZMİR-URLA VAPUR BİLET FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

İzmir – Urla vapur seferlerinin saatleri dışında, bilet fiyatları da belli oldu. İZDENİZ’den yapılan açıklamaya göre İzmir-Urla bilet fiyatları, tam bilet için 6 TL, öğrenci biletleri için ise 3.60 TL olarak belirlendi. Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, şimdilik haftada 2 kez tek sefer halinde yapılacak İzmir-Urla vapur seferlerinin artmasını arzu ettiklerini ifade etti.

URLA’YA ULAŞIM NASIL SAĞLANIR?

Eğer vapur seferlerini kaçırdıysanız, Urla’ya gitmek için belediye otobüslerini, minibüsleri ve özel aracınızı kullanabilirsiniz. İzmir’de toplu ulaşımda tam biletler 3 TL, öğrenci biletleri ise 1.80 TL’den satılıyor. Bunun yanı sıra, bazı saat aralıklarında Halk Taşıt Uygulaması yapılıyor. 

URLA’YA BELEDİYE OTOBÜSÜ İLE ULAŞIM 

İzmir’den Urla’ya belediye otobüsü ile, önce Fahrettin Altay Meydanı’na gelerek 984 numaralı otobüse binebilir ve Urla’ya ulaşabilirsiniz. Seferler, 15 dakika ile 30 dakika arasında değişiyor. Fahrettin Altay Meydanı’na İzmir’in neredeyse bütün ilçelerinden İZBAN, metro veya vapurla ulaşabilirsiniz. 

URLA’YA MİNİBÜSLE ULAŞIM 

İzmir’den Urla’ya minibüsle gitmek için, yine Fahrettin Altay Meydanı’na gelmeniz ve o bölgede bulunan Üçkuyular Semt Garajı’ndan Urla minibüslerine binmeniz gerekiyor. 

URLA’YA ÖZEL ARAÇLA ULAŞIM 

Eğer toplu taşımayı kullanmayacaksanız, Urla’ya özel aracınızla gitmek için Çeşme Otoyolu’nu kullanmanız gerekiyor. Otoyoldaki uyarı levhalarını takip ederek Urla’ya kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Yol, sürüş hızına da bağlı olarak İzmir’in merkezinden yarım saat sürüyor.

Bir yanıt yazın