İzmir Haberleri

İzmir Torbalı Ticaret Odası'ndan firmalara operasyon!

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun tağşiş listesindeki firmalara yapılan operasyon ile ilgili konuşmasında, halk sağlığını tehdit eden bu tip firmalara göz yummayacaklarına değindi. Ağır cezaları desteklediklerini belirten Başkan Olgun işine hile katana müsahama gösteremeyeceklerini belirtti. Tarım ve Orman Bakanlığı  taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten firmaların isimlerini paylaşmıştı. Listede yer al 229 firmadan 5 tanesine operasyon düzenlendi. Operasyonda söz konusu firmaların gündüz kapalı olarak tutulup gece işletildiği ortaya çıktı. Hakkında soruşturma başlatılan firmaların 5 tanesine karşı harekete geçildi.

Torbalı Ticaret Odası (TTO), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan 2010 yılının ilk tağşiş listesinde ismi yer alan beş firma hakkında disiplin işlemi başlattı. Adres tespiti için gidildiğinde söz konusu firmaların gece çalışıp gece kapalı olduklarını ifade eden TTO Başkanı Olgun “Bu tarz firmaları ilçemizde barındırmamak içindiğer kurumlarla işbirliği yapacağız” dedi.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında hazırlanan, “Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik” gereğince bakanlık liste yayınlamaya devam ediyor. Labaratuvar sonucuyla taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten, ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmaların adı, ürün adı ve seri numaraları geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığınca kamuoyunun bilgisine sunulmuştu. 

TORBALI’DA BARINDIRMAYACAĞIZ

Konuyla ilgili konuşan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun “Bizler her platformda Torbalı’nın ödedidiği vergiyle, markalaşan firmalarıyla, ve örnek üretim yapan işletmelerimiz ile övünürken merdiven altında iş yapan, gece çalışıp gündüz kapalı olan bu tarz firmaları ilçemizde barındırmayız. Bu konuda yetkili olan birimlerle işbirliği içinde çalışacağız.” şeklinde konuştu.

AĞIR CEZALARI DESTEKLİYORUZ

Tarım ve Orman Bakanı DR. Bekir Pakdemirli, taklit ve tağşiş suçlarını işleyenlere yönelik yasal düzenlemenin en kısa sürede Meclise sunulması konusunda gayretlerinin sürdüğünü belirtti. Bu suçu işleyenlerin ticaretten men edilmesi gerektiğini veya hapis cezası ile cezalandırılmaları gerektiğini getirmişti. Taklit ve tağşiş yapılan ürün ve bu suçu işleyen firmaların ifşasının doğru bir uygulama olduğunu ama yaptırımların daha da ağırlaştırılması gerektiğini ifade eden TTO Başkanı Olgun “Bakanımızın yaklaşımı çok doğru. İfşa etmek, para cezası veya uyarıda bulunmak yeterli değil. Müeyyideler çok ağır olmalı. Bu tarz halkın sağlığıyla oynayan firmalar; işini doğru yapanı zan altında bırakıp haksız rekabete yol açıyor. İşini dürüst bir şekilde yapan, tüm kurumların denetimden geçen firma ile merdiven altı iş yapıp işine hile karıştıran birbirinden ayrılmalı” dedi.

Bir yanıt yazın