Gündemİzmir Haberleri

İzmir Tire’de gölete serinlemek için giren iki gençten biri boğularak hayatını kaybetti!

İzmir’in Tire ilçesinde Çiniyeri Köyü’nde yaşayan Serkan Endes ve Işıklı Köyü’nde yaşayan Volkan Vurucu isimli iki arkadaş, serinlemek için motosikletle Eskioba Göleti’ne gittiler. Gölete giren iki arkadaş bir süre yüzdükten sonra Serkan Endes’in bir anda kaybolmasıyla diğer arkadaşı Volkan Vurucu durumu fark etmesi sonucu hemen yakınlardaki köylülerin yanına giderek yardım istedi.

GÖLETTE ARAMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Köylüler, durumu jandarmaya ve muhtara bildirip, gençlerin gölete girdikleri bölgeye gittiler. Fakat Serkan Endes’in göl kenarındaki ayakkabı ve giysilerinden başka görünürde bir şey yoktu. Olay yerine gelen jandarma ekibi olay yerinde inceleme başlattı. Gölette boğulduğu düşünülen Serkan Endes için İzmir’den Jandarma Su Altı Arama Kurtarma Ekibi istendi. Ekip, gölette arama çalışmalarına başladı.

“SUYA GİRMEYİNİZ” YAZISI

Olayı duyar duymaz gölete giden Köy Muhtarı Ergün Bayır, 2016 yılında açılan gölette bugüne kadar böyle bir olay yaşanmadığını ifade ederek, “Bu çocuklar bizim köyümüzden değil, dışarıdan gelmişler buraya. O yüzden göleti pek bilmiyorlar. Yanılmışlar suya girmişler. Göletin her yerinde Devlet Su İşleri’nin koyduğu ‘Suya Girmeyiniz’ yazılı levhalar var. Ona rağmen girmiş gençler. Üzgünüz. Bizim köyün gençleri bu gençleri görmüşler ve gölete girmemeleri konusunda uyarmışlar. Fakat dinlemeyip girmişler.” Dedi.

Olayı haber alan Tire Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği üyeleri de Eskioba Göleti’ne gitti. Üzgün olduklarını belirten Dernek Başkanı Elvan Demirtaş, özellikle gölet, kanal gibi tatlı sulara girilmesinin çok tehlikeli olduğunu söyledi ve vatandaşları uyardı.

Boğulan gencin cansız bedeni Jandarma Su Altı Arama Ekibi tarafından çıkarıldı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.