İzmir Haberleri

İzmir son dakika sağanak yağmur yağışı! Meteoroloji İzmir Hava Durumu İçin Uyarmıştı

Meteoroloji’den alınan verilere göre, İzmir’de akşam saatlerinden itibaren yağışlı hava etkisini göstermesi bekleniyordu. Beklenen yağış gece yarısı etkisini gösterdi. Kuvvetli sağanak yağışla birlikte fırtınanın da etkisini göstereceği tahmin ediliyor. İzmir, Manisa, Aydın’da etkili olacak sağanak yağış ve fırtınada yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Meteoroloji‘den alınan hava raporuna göre, İzmir ve Ege bölgesinin kuzey kesimlerinde akşam saatlerinde fırtınayla birlikte kuvvetli sağanak yağışın etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Meteoroloji tarafından, vatandaşlara kuvvetli yağış ve fırtınada yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı. 

Kuzey Ege’de ve Güney Ege’nin kuzeyinde öğle saatlerinden sonra rüzgarın etkisini arttırarak güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 bofor kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksama vb. gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Önemli uyarı

Akşam geç saatlerden itibaren batı kıyılarından başlaması tahmin edilen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların Kıyı Ege’de kuvvetli olması beklendininden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ege bölgesi hava sıcaklıkları

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kıyıları çok bulutlu, bu akşam saatlerinden itibaren kıyıları ile zamanla kuzey ve batısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinden itibaren il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA °C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

A.KARAHİSAR °C, 27°C

Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 30°C

Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu

Bir yanıt yazın