İzmir Haberleri

İzmir Şirinyer’de atlar Hasan Tahsin anısına koştu!

İzmir Şirinyer Hipodrom’unda atlar düşman işgaline karşı ilk kurşuna atan Şehit Gazeteci Hasan Tahsin için koştu. Türkiye Jokey Kulubü (TJK) tarafından Tahsin’in anısı için düzenlenen koşunun galibi olan ve 146.000 TL ödül kazanan at Özcan Yıldırım’la safkan MEMDUHAĞA oldu.

5 at katıldı

Şehit Gazeteci Hasan Tahsin adına ve anısına düzenlenen koşu, İzmir Şirinyer Hipodromu’nda gerçekleşti. 5+ yaşlı safkan Araplara mahsus yarışa 5 at katıldı. Kum pistte koşulan 1600 metre yarışı jokey Özcan Yıldırım idaresindeki MEMDUHAĞA kazandı. Bedri Akbulut’un antrenörlüğünü de üstlendiği MEMDUHAĞA bu sonuçla birlikte İzmir’deki geçilmezliğini korumuş oldu. Safkan, tümü İzmir kum pistinde olmak üzere 2018’de Göztepe (G3); 2019’da Satvet (G2), Vali (G3) ve Nejat Evliyazade (G3); bu yıl ise Babasaad (G3) ve Hasan Tahsin (G3) Koşularını kazanarak buradaki galibiyet serisini 6 yarışa çıkardı.

Hasan Tahsin heykelciği hediye edildi

Yarışın ikincisi ikincisi Gökhan Gökçe idaresindeki VANLIMAHO olurken ALPTUĞHAN Mustafa Çiçek’le üçüncülükte yer aldı, BİLDENHAN ise Kadir Tokaçoğlu ile bitiş çizgisine ulaşan son at oldu.146.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda kazanan safkan için müddet 1.53.60 olurken, farklar 3 Boy – Baş – Boyun şeklinde sonuçlandı.Koşu sonrası Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende kazanan atın sahibi adına Tayyar Akbulut’a plaketini İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirik takdim etti.

Ayrıca İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de Tayyar Akbulut’a günün anısına Hasan Tahsin heykelciği hediye etti. Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, TJK Yönetim Kurulu Genel Saymanı Adil Mert Kaya, TJK Yönetim Kurulu Üyesi ve Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Ahmet Özbelge, TjkJK Asli Üyeleri, Ferhat Oktay, Osman Aksoy, Serdar Pedükcoşkun, Nazan Pedükcoşkun ve İzmir Hipodrom Müdürü Cenk İşkara hazır bulundu.

Bir yanıt yazın