İzmir'in Seferihisar ilçesinde plajda şezlong nedeniyle çıkan tartışmaya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İpek Akıncı hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Olay, 3 Temmuz'da Mersinalanı Mahallesi'ndeki bir plajda meydana geldi. İpek Akıncı ile A.A. arasında şezlong nedeniyle çıkan tartışmanın ardından A.A., hakarete uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında "nefret ve ayrımcılık" suçlamasıyla gözaltına alınan Akıncı, sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Savcılığın karara yaptığı itirazı değerlendiren Seferihisar 3. Asliye Ceza Mahkemesi, dosyadaki mevcut delil durumu, delillerin henüz tam olarak toplanmamış olması ile kaçma ve delilleri karartma şüphesini gerekçe göstererek İpek Akıncı hakkında tutuklama kararı verdi.

İzmir'de korkutan yangın: Alevler 2 araca sıçradı!
İzmir'de korkutan yangın: Alevler 2 araca sıçradı!
İçeriği Görüntüle

Öte yandan, olay anına ait cep telefonu görüntülerinde Akıncı'nın bağırdığı ve sandalye fırlattığı anlar yer almıştı.