İzmir Haberleri

İzmir sandık başında! 4 ilçede seçim başlıyor!

İzmir için 4 ilçede yapılacak olan seçim karara bağlandı. Bugün Bayraklı, Foça, Çeşme ve Karabağlar’da sandık kurulacak. 

KARABAĞLAR’DA YILDIZ, TÜRKBAY’A KARŞI 

Karabağlar’da, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da desteklediği İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ile muhalefet cephesinin adayı İl Eski Başkan Yardımcısı Mehmet Türkbay yarışacak.

BAYRAKLI’DA KRİTİK SEÇİM 

Bayraklı’da eski Milletvekili ve il eski Başkanı Selçuk Ayhan, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve kentte muhalefetin öncüsü Rıfat Nalbantoğlu’nun da desteğiyle aday oldu. Ayhan’ın ise karşısına rakip çıkması bekleniyor. Songül Gök ve Pınar Susmuş adaylık çalışmalarını sürdürüyor. Bu cephede birleşme ihtimali de var ayrı ayrı seçime girme ihtimali de. İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in delegeleri arayarak Gök’e destek istediği iddia ediliyor. 

ÇEŞME’DE TEK ADAYLI SANDIK 

Çeşme’de Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın da açık desteğini verdiği İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar’ı’nın tek aday olarak kongreye girmesi bekleniyor. Aday olacağını daha önceden duyuran Selma Artar da yarıştan çekildiğini açıklamıştı.

FOÇA’DA İKİ ADAYLI YARIŞ 

Foça’da İlkay Söylemezoğlu adaylıktan çekildi. Kongrede son dakika gelişmesi olmazsa Foça Belediyesi eski Başkanı Nihat Dirim ile ilçe yöneticisi Ayla Yılmaz yarışacak. İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım görevi bırakacağını ilan etmişti.

Bir yanıt yazın