İzmir Haberleri

İzmir Menderes’teki orman yangınının ardından geriye kalan görüntüler yürek yaktı!

İzmir'in Menderes ilçesinde piknikçilerin mangal ateşi sonucunda çıkan yangının ardından geriye kalan görüntüler yürek yaktı. 22 saat sonucunda söndürülen yangından yaklaşık 300-400 hektar alan etkilendi. Görüntülere, yangından zarar görmüş bölgede artık hiçbir canlının yaşamadığı da yansıdı.

İzmir’in Menderes ilçesinde piknikçilerin mangal ateşi sonucunda çıkan ve 22 saat sonucunda söndürülen yangının ardından geriye kalan görüntüler yürek yaktı. Çıkan yangında yüzlerce ağaç küle döndü ve yaklaşık 300-400 hektar alan etkilendi. Görüntülere, yangından zarar görmüş bölgede artık hiçbir canlının yaşamadığı da yansıdı.

22 SAAT SONRA SÖNDÜRÜLDÜ

Çile Köyü mevkisindeki ormanlık alanda 2 Ağustos’ta başlayan ve 22 saat süren çalışmalar sonrası kontrol altına alınabilen yangında hektarlarca alanın yeşilden griye döndüğü görüldü.

Görüntülere, yangından zarar görmüş bölgede artık hiçbir canlının yaşamadığı da yansıdı.

ÇOK SAYIDA EKİP MÜDAHALE ETTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alınmasından sonra yaptığı açıklamada, 2 uçak, 18 helikopter, 85 arazöz, 11 dozer ve 350 personelin çabasıyla alevlerin söndürüldüğünü ifade etmişti.

Piknikçiler tarafından çıkarıldığı değerlendirilen yangına ilişkin 1 kişi gözaltına alınmıştı.

Çile’den başlayıp denize kadar olan arazinin yanmasına ve bazı sitelerin tahliye edilmesine neden olan yangının verdiği hasar, İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün tespit çalışmaları sonrası netleşecek.