Gündemİzmir HaberleriManşetYerel Haberler

İzmir, Manisa, Muğla, Kütahya ve 10 İlde tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı hafta sonuna kadar, Adana, Ağrı, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kütahya, Manisa, Muğla, Trabzon, Şanlıurfa ve Van‘daki öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı yapılacağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Gereksinimi olan bütün öğrencilerimize ulaşana kadar dağıtımlarımızı sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle öğrenciler uzaktan eğitim görüyor. Ancak pek çok vatandaş, uzaktan eğitimde yeterli araç gerece sahip değil. Bu nedenle MEB tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı yapılıyor. Konu hakkında yapılan son açıklamada, tablet desteğinde 8’inci faz dağıtımlarının başladığını bildirildi.

25 GB internet paketi ile beraber verilecek

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, 25 GB aylık internet paketine sahip 67 bin 620 tablet bilgisayarın, hafta sonuna kadar, Adana, Ağrı, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kütahya, Manisa, Muğla, Trabzon, Şanlıurfa ve Van’daki öğrencilere teslim edilecek.

Bakan Selçuk, Gaziantep’in Şehitkamil, Nurdağı ve Şahinbey belediyeleri, Muğla’nın Yatağan ve Seydikemer belediyeleri ile Trabzon Belediyesine destekleri için teşekkür etti.