Aydın HaberleriEge Haberleriİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa Haberleri

İzmir, Manisa, Kütahya, Aydın’da evi, dairesi olanlar dikkat: 11 gün içinde bunu yapmanız gerekiyor!

İzmir, Manisa, Kütahya, Aydın ve diğer illerde müstakil evi veya apartman dairesi bulunan herkesi ilgilendiriyor. Vatandaşların 11 gün içerisinde bu ödemeyi yapması gerekiyor. Her sene iki kez ödenen emlak vergisi için merak edilenler açıklandı.

Ev sahibi olan vatandaşların emlak vergisi ödemelerinde sona gelinde. Birinci taksit emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs’ta yani 11 gün sonra sona eriyor. Emlak vergisi ödemeyenlere ise her ay belli oranda gecikme zammı uygulanabilir.

Ancak bazı vatandaşlar emlak vergisinden muaf tutuluyor. Bir mülkü olan ancak mülkü dışında başka herhangi bir geliri olmayan emekliler, dullar, şehit aileleri, yetimler, gaziler ve işsizler emlak vergisi ödemek zorunda değil. Emlak vergisi ödemek istemeyenlerin brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek gayrimenkul ya da hisse sahibi olması gerekiyor.

Bornova Belediyesi duyurdu:

İzmir Bornova Belediyesi Emlak, Çevre Temizlik, İlan ve Reklam Vergisi duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, 1. Taksit ödemelerinin 31 Mayıs tarihine kadar yapılması gerekiyor. Yapılan açıklamaya göre, 28 Mayıs Cumartesi ve 29 Mayıs Pazar Belediye Tahsilat Vezneleri Çamdibi tahsilat vezneleri ile Gelir Tahakkuk birimleri açık olacak.