Afyonkarahisar haberleriAydın HaberleriDenizli HaberleriGündemİzmir HaberleriKütahya HaberleriManisa HaberleriMuğla HaberleriUşak Haberleri

İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyon dikkat: Flaş açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter’dan illere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından illere göre yaptığı haftalık vaka sayısı ile ilgili “11-17 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz.” ifadelerinde bulunarak 10 ili uyardı.

BAKAN KOCA DUYURDU

Sağlık Bakanı Koca, “11-17 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde BİR HAFTALIK TOPLAM yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz.” mesajını paylaştı.

Koca’nın paylaştığı Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre, haftalık Covid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul’da 229,92, Ankara’da 343,08, İzmir’de 49,58 olarak gerçekleşti.

EN ÇOK ARTAN 10 İLİ AÇIKLADI

Önceki haftaya göre vaka sayısının en çok arttığı 10 ili paylaşan Sağlık Bakanı Koca “11-17 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre EN ÇOK ARTAN 10 İLİMİZ: Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak, Tokat, Trabzon, Malatya, Yozgat, Düzce, Erzincan, Çorum! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı, tedbirler şart” dedi.