İzmir Haberleri

İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi’nde politikalara yön verecek yöneticiler seçildi!

İzmir’de üç yıl boyunca İzmir’in engelli politikalarına yön verecek olan yöneticilerinin seçimleri gerçekleştirildi. Tarihi Havagazı Fabrikasında yapılan seçimlerde Engelsiz Yaşam Derneği adına katılan Tamer Daşdemir, kentteki engelli politikaları hakkında yaptığı açıklamada “Sorunların çözümü için yerinde inceleme yapılması ve sorunu yaşayanlarla birlikte çalışmalar yapılması gerekir. Şu anda Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar çok yerindedir” ifadesini kullandı.

İzmir MS Derneği adına katılan Şebnem Oktay ise günlük hayatta en çok ulaşım konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi. Oktay konuşmasında “bence İzmir engelli ulaşımı konusunda pek çok ile göre çok daha iyi durumda. Aynı şekilde eğitim konusunda da Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere destek olduğu kanısındayım.” Açıklamasını yaptı.

Seçim sonuçlarına göre yeni yönetimin başkanlık koltuğuna Abdülsamet Baskak oturacak. 14 kişilik engelli yürütme kurulunun kadrosu ise bünyesinde şu isimleri bulunduruyor: Songül Yalçıner Korkmaz, Hazal Savcı, Şebnem Oktay, Atiye Okka, Salih Arıkan, Gülay Kağan, Gündüz Koçak, Nursen Aksu, Hatice Zeybek, Nihal Gezgin, Ufuk Doğan, Fatih Söylemez, İsmet Doğanay ve Fahriye Kafalı.

Bir yanıt yazın