İzmir Haberleri

İzmir Kemeraltı'nda Ramazan ayı telaşı! Başkan Gönen uyardı! Ucuz hurma almayın!

İZMİR Kemeraltı Çarşısı’nda ramazan ayının vazgeçilmez yiyeceklerinden olan hurma, tezgâhlardaki yerini aldı. Kuru yemişçiler tezgâhlarını Medine, Tunus, İran ve Kudüs hurmalarıyla süslerken, satışlar da başladı. İzmirlilerin daha çok ‘yaş hurma’ da denilen İran hurmasını tercih ettikleri belirtildi. 

HURMA FİYATLARI 10 – 75 LİRA ARASINDA

Ramazan ayına sayılı günler kala İzmir’deki tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafının hazırlıkları başladı. İran, Medine, Tunus ve Kudüs hurmalarından satın almak isteyen vatandaşlar, kuru yemişçilerin yolunu tuttu. Her bütçeye göre hurma satışının yapıldığı tarihi çarşıda, kilo fiyatları ise 10 TL ile 75 TL arasında değişiyor. ‘Yaş hurma’ olarak bilinen İran hurması ise fiyatı ve lezzetiyle en çok tercih edilen hurma oldu. Kuru yemişçi esnafı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazanda hurma satışlarında yoğunluk yaşandığını ifade ederken, vatandaşın bütçesine göre genellikle yarım ya da bir kilo satın aldığını belirtti.

İZMİR DİKKAT! UCUZ FİYATA HURMA ALMAYIN

İzmir Kuru Kahveciler Kuru Yemişçiler ve Baharatçılar Esnaf Odası Başkanı İlyas Gönen ise vatandaşları ucuz hurma almamaları konusunda uyararak, şunları söyledi: “Hurmalar eskiden genellikle ramazan ayında satılırdı, ancak şimdi 12 ay boyunca yılın her zamanı satışı yapılıyor. Halkımız hurmanın ne kadar şifalı olduğu konusunda oldukça bilinçlendi. Yurt dışından birçok yerden hurma ithalatı yapıyoruz. İran’dan, Tunus’tan ve Medine’den gelen hurmalar, Kemeraltı Çarşısı’nda satılıyor. Bizim, İzmir Kuru Kahveciler Kuru Yemişçiler ve Baharatçılar Esnaf Odası olarak halkımızdan tek bir ricamız var. Ucuz hurmadan uzak dursunlar. Hurmanın iyisini alsınlar. Vatandaşın sağlığı için bu durum çok önemli ve hassas bir konu. Vatandaşı bildikleri yerden, son kullanma tarihi olan hurmaları almaya teşvik etmeliyiz” dedi.

Bir yanıt yazın