Genel

İzmir Karşıyaka’da deniz yeşile büründü!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Bostanlı sahiline yürüyüş için gelen vatandaşlar denizdeki yeşilliği fark edince korkuya kapıldı. Bazı vatandaşlar yosunların müsilaj olduğunu düşünürken, maddenin ‘deniz marulu’ olarak da bilinen ‘ulva lactuca’ olduğunu bildirdi.

“TEDİRGİN OLDUK”

Yürüyüş için sahile gelen Koral Özdemir (56), “Müsilaj olayının ardından hepimiz tedirginiz. İlk gördüğümde de müsilaj olabilir mi diye aklımdan geçirdim. Sonrasında deniz marulu olduğunu öğrendim. Çok etkileyici ve hoş olmayan bir görünümü var. Ne yazık ki çevremize düzgün bakmıyoruz. Elimize geçeni denize atıyoruz. Çöp kutusu bulamadığımda cebimde kağıtlarla gezen biriyim. Herkesin çevreye daha duyarlı olması gerekiyor” dedi.

“MÜSİLAJA BENZİYOR”

Deniz marullarının en kısa sürede temizlenmesi gerektiğini belirten İhsan Hacıoğlu (38), “Çevresel olarak hoş bir durum değil. Ara ara bunu yaşıyoruz. Ancak detaylı bir bilgim de yok. Müsilaja benziyor. Her sene İzmir Körfezi’nde yüzülebilecek söylentilerini duyuyoruz. Ancak bu şekilde nasıl yüzüleceğini de merak ediyorum. Umarım en kısa sürede temizlerler” diye konuştu.

Karşılaştığı manzara karşısında oldukça üzüldüğünün altını çizen Zarife Ok (51) da “Pandemiden sonra ilk kez sahile geldim. Manzarayı görünce çok şaşırdım. Yanımdaki arkadaşıma müsilaj olup olmadığını sordum. Burası da kirlenmiş. Çok ilginç bir görüntü var. Bu durumları görünce üzülüyoruz” ifadesini kullandı.