İzmir Haberleri

İzmir Karşıyaka Çarşı’da vatandaşlar koronavirüsü tedbirlerine uymadı!

İzmir'in Karşıyaka Çarşı'sında vatandaşlar koronavirüsü tedbirleri kapsamında evde kalın çağrılarına uymayarak sokağa çıktılar. Karşıyaka Çarşı'da sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşların önlem almadığı dikkatlerden kaçmadı.

İzmir’in Karşıyaka Çarşı’sında koronavirüsü tedbirlerine ilişkin vatandaşlar sokağa akın etmeye devam etti. Vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uymayarak önlem almadı.

EVDE KAL ÇAĞRILARINA UYMADILAR
İzmir’in en kalabalık yerlerinden biri olan Karşıyaka Çarşısı, 400 metre uzunluğu ile ilçenin kalbi olarak gösteriliyor. Giyim mağazalarından kafelere, banka şubelerinden birçok farklık iş yerlerini bünyesinde barından çarşı, korona virüsü tedbirlerine ve evde kal çağrılarına rağmen boş kalmadı. Kimi vatandaşlar alışveriş için çarşıya gelirken, kimi vatandaşlar ise geçiş güzergahı olarak çarşıyı kullanmaya devam etti. Bazı vatandaşlar da çarşının yanlarında bulunan banklarda oturarak vakit geçirdi.

SOSYAL MESAFE KURALINA UYMADILAR
Çoğunluğunu genç ve orta yaşlı vatandaşların oluşturduğu kalabalıkta, yaşlı vatandaşların az olması dikkat çekti. Son zamanlarda ise çarşının en kalabalık yerleri aktarlar oldu. Aktarlardan alışveriş yapmak için sıraya giren vatandaşlar, korona virüsü tedbirleri arasında yer alan 1.5 metrelik sosyal mesafe kuralına uydu. Bir diğer sıra olan yerlerde biri de banka şubelerinin önü oldu. Vatandaşlar banka şubelerinin önünde de yine sosyal mesafe kuralına uyarak işlemlerini gerçekleştirdi.