İzmir Haberleri

İzmir İstinye Park Avm açılış tarihi ne zaman? Hangi ünlü otelin inşaatı devam ediyor?

Tüm çabalarımıza rağmen İstinye Park İzmir ile ilgili hiç bir yetkili “net” bir cevap vermedi şimdiye kadar. Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım ‘ın sahibi olduğu İzmir İstinye Park’ın iki ortağına da malesef ulaşmak mümkün olmadı.

500 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ile İzmir’in silüetini değiştirecek proje yapılıyor ama İzmir’de yaşayan milyonlarca insan bu projeden hiç bir haber alamıyor. Kamuoyuna bilgi aktarmakla yükümlü olmamızdan dolayı bizlerde bu konuyu araştırmak için yoğun çaba sarfettik. İnşaatın devam ettiğini ve yeni bir bilgilendirme için henüz hazır olmadıklarını ifade eden firma çalışanları, büyük bir gizlilik içinde çalıştıklarından olsa gerek, gerçek anlamda ser verip, sır vermediler.

Ne şantiye sorumlusundan, ne şirket merkezinden hiçbir açıklama alamadık.

Bu durumda bizlerde haber kaynaklarımızdan gelen bilgileri sizler için derledik.

Şimdiye kadar kaba inşaatın neredeyse tamamına yakını alt yapıda ve AVM tarafında bitirilmiş durumda. 24 saat esasına göre proje devam ediyor ve kendilerine verilen teslim tarihine kadar tüm taşeronlar işlerini yetiştirmeye çalışıyorlar.

İstinye Park İzmir’de, “Hyatt Regency İzmir” adıyla açılacak olan otel, 26.500 m2 inşaat alanına sahip.

Türkiye’nin önde gelen Mühendislik firmalarından Enmar tarafından elektrik işleri projelendirilen İstinye Park İzmir’in otel bölümündeki inşaat’da son hızıyla devam ediyor.

Yaklaşık 4 bin çalışanın istihdam edilmesi beklenen İstinye Park İzmir’de, 10 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlayacak.

Aldığımız bilgiye göre, İstinye Park İstanbul’daki markaların birçoğu İzmir’i tercih edecek gibi görünüyor. Göze çarpan bazı markalar ve açılması muhtemel mağazalar şöyle,

Armani, Beymen, Beymen Club, Calvin Clein, Chanel, Gant, Fred Perry, Massimo Dutti, Vakko, Victoria’s Secret, Zara Home.

270 marka ve mağaza ile yaklaşık 50 restoran ve kafe’nin hizmet vermesi bekleniyor.

Nusr-et’de İstinye Park İzmir’deki yerini alacak.

Açılışa, yaptığı tuz dökme hareketi ile, dünyadaki sosyal medya gündemine oturan ünlü şef Nusret’in, gelmesi kuvvetli bir ihtimal.

İnşaat taşeronlarının ve çalışan birkaç firma yetkilisine göre Şubat – Mart aylarında açılışın gerçekleşeceği söylentiler arasında.

İzmir İstinye Park ne zaman açılacak sorusuna net bir cevap alamasak da, AVM’nin otelden önce açılacağı, Hyatt Regency Otel’in daha sonra faaliyete geçeceği de söylentiler arasında.

Bölgede yaşayan esnaf ve ikamet eden sakinlerin tek şikayeti şimdilik devam eden inşaat yüzünden inanılmaz bir kamyon trafiği yaşandığı yönünde. Aynı bölgede devam eden metro inşaatı yüzünden zaten daralan yollar ve üstüne birde İzmir İstinye Park inşaatı ile yoğun olan araç trafiği, açılıştan sonra daha da yoğunlaşacak ve Çeşme otobanına çıkmak isteyen araçlar bir yandan, Kent ormanı, marina, üçkuyular vapur iskelesi, feribot ve İnciraltına gidecek araçlar diğer taraftan oldukça trafiği yoğunlaştıracak görünüyor.

Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeye çalıştık. Ancak buradan da ilgili kişilere ulaşamadığımız için ne gibi önlemler alınacağını maalesef sizlerle şimdilik paylaşamıyoruz. Yakın zamanda en yetkili isimden bu konu ile ilgili gerekli bilgilere ulaşabileceğimizi umuyoruz.

Bir yanıt yazın