Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir, İstanbul ve Ankara’da belediyeler ücretsiz internet duyurusu yaptılar: Para ödemeyeceksiniz, bu ağlara bağlanabilirsiniz!

Günümüzde internet neredeyse herkes tarafından kullanılıyor. Bu nedenle ücretsiz internet hizmeti büyük önem taşıyor. 3 Büyükşehirde belediyeler ücretsiz internet hizmeti duyurusunda bulundular. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşların bağlanması gereken ağlar da açıklandı.

İzmir, İstanbul ve Ankara’da yaşayan vatandaşları ilgilendiriyor. Vatandaşlara ücretsiz internete nasıl bağlanacaklarını merak ediyorlar. Belediyeler internet sayfalarından yaptıkları açıklamalar ile hizmetleri hakkında bilgilendirmede bulundular.

İzmir’de ücretsiz internet

İzmir’de vatandaşlar Wizmirnet projesi şehrin çeşitli yerlerinde kablosuz, yüksek hızda ücretsiz ve sınırsız internet hizmetinden faydalanabiliyorlar. Bunun için internet bağlantısının yapılacağı cihazdan WizmirNET kablosuz ağ adı seçilerek giriş sayfasından “Kayıt Ol” butona tıklanması gerekiyor. İstenilen bilgiler girilerek telefona gelen şifreyle internet kullanımına başlanabiliyor. İstenildiğinde WizmirNET bağlantı durum sayfasında bulunan üst menüde “Şifre Değiştir” butonuyla yeni şifre oluşturulabiliyor.

Ankara’da ücretsiz internet

Ankara’da ücretsiz internet kullanmak isteyen vatandaşların Wifi noktalarında Ankara Büyükşehir Wifi ağına bağlanması ve önlerine çıkan formu doldurması gerekiyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ücretsiz internet hizmeti için şu açıklamalarda bulundu:

“İnternet hava ve su gibi insani bir ihtiyaçtır.”

Ücretsiz Wi-Fi internet ağımızı hızla genişletmeye devam ediyoruz. En kısa zamanda, kentimizin farklı noktalarında toplam 10 milyon m2’lik alana ücretsiz internet sağlamayı planlıyoruz.

Ankara halkının bilgisine saygıyla sunarız.

İstanbul’da ücretsiz internet


İstanbul’da vatandaşlar İBB WİFİ ile ücretsiz internet kullanabiliyorlar. 8.740 erişim noktasında hizmet veren İBB WiFi’de; kullanıcılara günlük 2 megabit hız, 1 gigabayt kota ile aylık toplam 30 GB ücretsiz internet hizmeti sunuluyor. Günde yaklaşık 120 bin kullanıcının hizmet aldığı İBB WiFi’den, aylık ortalama 270 terabayt download (indirme) ve 30 terabayt upload (yükleme) kullanımı yapılıyor.