Kamu

İzmir, İstanbul, Ankara ve diğer tüm iller için tek tek açıklandı: 2021 yılında ücretler belli oldu!

2021 yılında trafiğe yeni kayıt edilecek araçlar için ödenecek trafik sigortası miktarları 81 il için tek tek açıklandı. Peki, İstanbul, İzmir, Ankara, Aydın, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla’da ücretler ne kadar olacak? İşte cevabı

Aralık ayının son günlerinde yeni yılda trafik sigortası ücretleri belli oldu. Buna göre 2021’de trafiğe yeni çıkacak araçlarda en pahalı trafik sigortası 1.626 lira ile İstanbul’da olacak. Ankara’da trafik sigortası 1.580 lira, Aydın’da 1.457 lira, İzmir’de 1.534 lira olacak.

Habertürk’ten Rahim Ak’ın haberine göre, zorunlu trafik sigortası primlerinde şu anda tavan fiyat uygulaması mevcut. Prim tavanı il bazında belirleniyor. Ayrıca trafik sigortasında araçların sigorta primi 7 ayrı basamakta tespit ediliyor. İlk kez otomobil veya başka bir araç alıp sigorta yaptıran sürücü 4’üncü basamak sayılıyor.

Tavandan daha düşük fiyata sigorta yapılabilir

Sürücü eğer kaza yaparsa 1’inci basamağa doğru eğer kaza yapmaz ise 7’nci basamağa doğru gidiyor. 7’nci basamak 3 yıl arka arkaya kaza yapmayan iyi sürücüleri içeriyor. 1’inci basamaktakiler yüksek prim öderken 7’inci basamaktakiler en düşük primi ödüyor.

Tavandan daha düşük fiyata sigorta yapılabiliyor. Tabii ki tavanın üstüne çıkılamıyor. Tavan yer ay yüzde 1.5 artırılıyor. 1 ve 2’inci sırada bulunan yani yılda 2 ve daha fazla kaza yapan araçların toplandığı Riskli Sigortalar Havuzu var. Bu havuzda bulunan araç sahipleri doğal olarak biraz daha fazla prim ödüyor.

En pahalı trafik sigortası 25 bin 218 ile İstanbul’da 2’den fazla kaza yapmış otobüsler için uygulanacak. Çok kaza yapan taksilerde de en yüksek fiyat İstanbul’da 10 bin 521 lira olarak uygulanacak. En pahalı çekici sigortası 19 bin 58 lira ile yine İstanbul’da ödenecek. En ucuz sigorta ise 165 lira ile uzun süre kaza yapmamış traktörler için uygulanacak. En ucuz motosiklet sigortası 327 lira olarak belirlendi.

Zorunlu trafik sigortası nedir?

Zorunlu trafik sigortası trafiğe yeni çıkacak olan her araç için yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Herhangi bir kaza anında karşı tarafa verilen maddi zarar bu sigorta ile güvence altına alınmış olur. Trafik sigortası her yıl yenilenmelidir. Sigortasını yenilemeyen araç sahiplerinin trafiğe çıkmaları yasaklanmıştır.