İzmir İş Dünyası Network Buluşması’nda Bir Araya Geldi 

İzmir'deki BASİFED ve TÜRKONFED iş birliğiyle düzenlenen çalıştay ve network buluşmasında, iş dünyasının beklentileri ve önerileri paylaşıldı. BASİFED Başkanı Semiha Güneş, STK'ların iş birliğini artırarak sürdürülebilir kalkınma ve inovasyonu desteklemeyi hedeflediklerini belirtirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, iş dünyasına destek sözü verdi.

İzmir iş dünyasını bir araya getiren Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED), bağlı olduğu çatı kuruluşu TÜRKONFED işbirliği ve üye derneklerinin katkılarıyla bir çalıştay düzenledi. Etkinlikte BASİFED üyesi 16 dernek başkanı BASİFED ve TÜRKONFED’den beklentilerini, iş dünyasının fikir ve önerilerini paylaştı. İnteraktif olarak yapılan çalışmanın moderatörlüğünü Temel Aycan Şen yaparken, üyelerin beklentilerinin de alındığı çalıştay sonrası İzmir’in yerel yöneticileri, milletvekilleri ve Oda Başkanlarının katılım gösterdiği bir ‘Network Buluşması’ da gerçekleştirildi. 

EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde yapılan network buluşmasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya, İzmir Milletvekilleri Ednan Aslan, Mahir Polat, Salih Uzun, Rahmi Aşkın Türeli, Haydar Altıntaş, Mustafa Bilici ile birlikte Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Levent Kandiller, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, İTB Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer, BASİFED üyesi derneklerin başkanları ve üyeleri katıldı. 

Güneş: “STK’lar arası iş birliğini yükselteceğiz” 

Çalıştayın açılışında konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, BASİFED’in kuruluşu ve bugüne kadar yaptığı çalışmaları anlattı. Üye derneklerin işbirliğini ve iletişimini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen BASİFED Başkanı Güneş, “Bizler, sürdürülebilir kalkınmanın ve inovasyonun, STK’larımızın güç birliği yaparak, ortak projelerde bir araya gelmesiyle mümkün olacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda, BASİFED çatısı altındaki STK’ların daha fazla işbirliği yapması ve sinerji oluşturması için çeşitli adımlar atacağız. Öncelikle, STK’arımızın farklı konularda bölünmek yerine, aynı hedefler doğrultusunda bir araya gelerek daha büyük ve etkili projeler üretmelerini teşvik edeceğiz. Her bir derneğin kendi başına yürüttüğü projeler yerine, ortak hedefler belirleyerek bu hedeflere ulaşmak için birlikte çalışmanın gücünü kullanacağız” dedi. Kurumsallaşma adına kalıcı eserler bırakmayı da hedeflediklerini ifade eden Güneş, “Yeni federasyon merkezimizi yakın zamanda açacağız. İzmir’in son yıllarda diğer kentlere göre özellikle rekabet noktasında geri kaldığını düşünüyoruz. TÜRKONFED’in yapmış olduğu rekabetçilik endeksi raporunda da bunu net olarak görüyoruz. İzmir’i hakettiği yere getirmek için beraber çalışmak zorundayız” diye konuştu. 

Kaya: “BASİFED örnek federasyonumuz” 

TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya ise TÜRKONFED çatısı altındaki federasyonlar içinde kadın derneği ve kadın üye konusunda en önde olan federasyonun BASİFED olduğunu belirterek, “Her anlamda örnek bir kent olan İzmir’in federasyonu BASİFED bu anlamda da örnek oluyor. Federasyonlarımıza her konuda destek olmaya devam edeceğiz, bölgesel ve ülke kalkınmasına yönelik projeleri hayata geçirirken, federasyonların projelerine de aktif katılım sağlayacağız” diye konuştu. 

Polat: “İzmir Ankara’dan daha çok destek bekliyor” 

İzmir Milletvekili Mahir Polat da yaptığı konuşmada İzmir iş dünyasının kent ekonomisinin daha da büyümesi için var gücüyle çalıştığına işaret ederek, iş insanlarına ekonomide yaşanan sıkıntılara rağmen üretimden vazgeçmedikleri için teşekkür etti. İzmir’in merkezi hükümetten yeterli desteği alamadığını, sanayicilerin de diğer bölgelere göre sınırlı teşviklerden yararlandığını anlatan Polat, “İzmir potansiyele çok büyük bir kent. Çalışkan insanlara sahip. Ancak yıllardır ne yazık ki Merkezi Hükümetten yeterli desteği alamadı. Hızlı Tren başta olmak üzere eksik alt yapı ihtiyaçlarını hızla tamamlayamadı. Eğer İzmir ve bölgesi Ankara’dan da yeterli ilgiyi görebilirse, Türkiye ekonomisine olan katkısını daha da yukarılara taşıyacaktır. Merkezi Hükümetten biraz daha fazla ilgi bekliyoruz” dedi. 

Tugay: “Yolunuza yoldaş olmaya hazırız” 

Çalıştaydan sonra yapılan network buluşmasında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da İzmir’in iş dünyasına seslenerek, “Gelin bizden beklenen, İzmir’den beklenen sıçramayı tam da ülkemizin çok ihtiyacı olduğu bu zamanda hep beraber yapalım. Bunun için sizin aklınız benim aklım; sizin fikriniz benim fikrim. Çalışmaya niyetlendiğiniz her iş bizim işimiz. Yolunuza yoldaş olmaya hazırız” dedi. Konuşmalardan sonra BASİFED’e katkı sunmuş olan geçmiş dönem yönetim kurulu üyelerine birer teşekkür plaketi verildi. 

Exit mobile version