Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

İzmir İçin Uyarılar Devam Ediyor! İzmir’de Deniz Taştı

İzmirliler dikkat. Uyarı yapıldı. Bir süredir devam eden kuvvetli yağıştan etkilenen İzmir’de deniz taştı. Karşıyaka ve Bostanlı Körfezinde yağışların artmasıyla birlikte deniz suyu taşarak özellikle kara yolu ulaşımını olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dün uyarılarda bulunulmuştu. Bu sabah itibariyle İzmir yağışa teslim olarak yaşamı felç etti.

Sabah saatleri ile birlikte özellikle 8.25 itibariyle deniz seferleri olumsuz etkileyen lodos etkisini sürdürmeye devam ediyor. İzmir’de yaşanan kuvvetli sağanak trafiği felç ederken, kuvvetli rüzgar ve lodos (70-110 km/sa) şeklinde esiyor. Hem kara yolu ulaşımını hem deniz yolu ulaşımını sekteye uğratan kuvvetli rüzgar ve lodos akşam saatlerinde de devam edecek.

Karşıyaka-Bostanlı’da yolların sular altında kalması ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ulaşımın aksamaması için seferber oldu. Anlık olarak yağışın bulunmadığı İzmir’de lodos akşam saatlerinde kuvvetini arttırmaya devam edecek.

Meteoroloji Bugün İçin Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısında bulundu. Yapılan uyarılarda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Pazartesi) Marmara’nın batısından itibaren görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerine kadar Marmara bölge genelinde, Salı (30.11.2021) günü sabah saatlerine kadar İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

“Yine yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, bugün (Pazartesi) yurdun batı kesimlerinden başlamak üzere Güney Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz’de kuvvetli ve fırtına (50-80km/sa), Marmara bölge geneli ile Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’in batısında kuvvetli ve tam fırtına (70-110 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Ege’de Hava Nasıl Olacak?

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Edremit Körfezi, Manisa ve Kütahya çevrelerinde, akşam saatlerinden sonra Aydın, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer kuvvetli olması, rüzgarın güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli ve yer yer tam fırtına(60-110 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İZMİR °C25°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

A.KARAHİSAR °C18°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MANİSA °C23°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra, yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUĞLA °C19°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı