İzmir Haberleri

İzmir Foça’daki tekne faciasından son görüntü! 

İzmir'in Foça ilçesi açıklarında Adem D. isimli şahısa ait olan 4 kişilik tekneye 10 yolcu alınmasının ardından Hayırsız Ada açıklarında alabora oldu.  Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan çalışmada biri 16 yaşında genç kız, 9 yaşındaki bir erkek çocuğu ve 2 kadının cesedine ulaşılırken 5 kişi ise sağ olarak kurtarıldı.

İzmir’i Foça ilçesinde “Egem” isimli tekneye sahip olan Adem D. isimli şahıs dün saat 16.30 sıralarında Kumburnu mevkiinden denize açıldı. Seyir halindeki tekne nedeni bilinemeyen bir sebepten dolayı Hayırsız Adası yakınlarında alabora oldu.

BALIKÇI BARINAĞINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu teknedekilerin yardımına Sahil Güvenlik ekipleri yetişti. Sahil Güvenlik ekipleri, biri 16 yaşında 3 kadın ile, 9 yaşındaki bir erkek çocuğun cesedine ulaştı. 5 kişi suda bitkin halde bulunup, sağ olarak kurtarıldı. Ölenlerden 1’inin cesedi Foça Bueno Plajı’na getirildi. Diğer 3 kişinin cesedi ile kurtarılan 5 kişi ise Foça Balıkçı Barınağı’na götürüldü. Kurtarılanlar arasındaki durumu ağır olan bir kişiye sağlık ekipleri ilk müdahaleyi balıkçı barınağında yaptı.

ARALARINDA ÇOCUKLARDA VARDI

Batan teknede yaşamlarını yitiren 4 kişinin kimlikleri belli oldu. Ölenlerin Şennur Avcı (41), Şermin Özerman (38), Eli Naz Özerman (16) ve Çınar Ege Göksoy (8) olduğu belirlendi. Faciadan Kaan Niyazi Özarmağan (19), Kardelen Coşkun (17), Sude Naz Solak (16) Mustafa Güzel (29) yaralı olarak kurtarıldı.

Sağlıklı şekilde kurtarılan tekne kaptanı Adem D.’nin ise yaşanan kargaşadan yararlanıp, kaçtığı öğrenildi. Polis, Adem D.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

Öte yandan kayıp olan 9 yaşındaki S.G.’yi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

FACİAYA DAVET ÇIKARMIŞLAR

Öte yandan batan teknenin özel bir tekne olmasına rağmen ücret karşılığında yolcu taşıdığı öne sürüldü. Ayrıca 5 metre uzunluğunda olduğu öğrenilen teknede can yeleği de bulunmadığı iddia edildi. 4 kişilik olduğu öğrenilen tekneye 10 yolcu alan tekne sahibi Adem D.’nin göz göre göre faciaya davet çıkardığı bildirildi.

SON FOTOĞRAF ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan ilçede yaşanan tekne faciası öncesi, tekne içerisinde bulunan şahısların son fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğrafta içerisinde kadın ve çocukların da bulunduğu teknenin Florya Tatil köyünde durdukları görüldü.